Sosyal Belediyecilik alanında örnek uygulamalar ve projeler hayata geçiren Ünye Belediyesi halkın gönlüne dokunan projeler ile adından sıkça söz ettiriyor.

Sivil toplum kuruluşları ile her fırsatta bir araya gelerek istişare toplantıları gerçekleştiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, engellilerle bir araya geldi.

Toplantı sonrası konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arslan Güdek, Ünye Belediyesi’nin kendileri ile ilgili her talebi titizlikle uygulamaya koyduğunu söyledi. Güdek, “Engelli kardeşlerimizi sosyal hayata adapte etmek ve daha güzel bir yaşam sunabilmek amacı ile belediyemizle işbirliği içinde hareket ediyoruz. Başkanımız da bugüne kadar bizleri hiç kırmadı ve tüm taleplerimizi yerine getirdi” dedi.

Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nihat Yerlikaya ise Ünye Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerle Ünye’nin engellilerin başkenti olduğunu söyledi. Yerlikaya, “Ünye’de engelli olarak yaşamak 10 yıl öncesinde zordu. Şu an bizler Ünye Bedensel Engelliler Okçuluk Kulübü olarak gittiğimiz yarışlarda hep engelsiz bir şehirde yaşadığımızı anlatıyoruz. Ünye’de engellilerle ilgili yapılan çalışmaları anlattığımızda herkes Ünye’yi merak ediyor. Ben şehri engellilere göre yeniden imar eden ve bizlere yaşama sevinci yaşatan Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Halkın gönlüne dokunuyoruz”

Ünye’nin geleceğini planlamak adına şehrin her noktasına dokunduklarını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise şöyle konuştu: “Devlet yatırımları ve Belediye yatırımları ile 4 yıl gibi kısa bir sürede Ünye’de adeta yapılamaz denilene eserleri ortaya çıkardık. Tüm bunları yaparken hemşehrilerimizle iyi bir iletişim kuruyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak ve sosyal yaşama dâhil edecek projeleri de gerçekleştirdik. Bir taraftan Engelli Koordinasyon Merkezimiz, bir taraftan hanımlar lokalimiz son olarak yine yaşlılarımız için hizmete sunduğumuz İkinci Bahar Lokalimizle halkımızın gönüllerine dokunmaya devam ediyoruz. Sosyal Belediyecilik alanında Ünye’de önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Askıda Ekmek, Sosyal Market, En Yakın Komşunuz Ünye Belediyesi, Gönül Köprüsü gibi örnek teşkil edebilecek özel çalışmalar yürütüyoruz. Tüm bu faaliyetlerimizle birlikte engelli kardeşlerimiz evlerinden çıkarabiliyor ve sosyal hayata kazandırabiliyorsak ne mutlu bize.”