Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yatırımlar konusunda 3 gün boyunca Ankara’da bakanlıklar düzeyinde görüşmelerde bulundu.

Beraberinde bir grup ilçe belediye başkanı ile birlikte Ankara’ya giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 13 yıl milletvekilliği yapmanın avantajıyla özellikle ulaşım ve sağlık konusunda görüşmelerde bulundu. Yılmaz, ilk olarak Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ile görüştü. Görüşmede, Ulubey, Gürgentepe, Gölköy, Çambaşı, Ordu Çevre Yolu ve ilçelerin yollarının durumu ele alındı. Görüşmede ayrıca, halen yapımı süren yolların ödeneklerinin arttırılması ve çalışmaların hızlandırılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Yılmaz daha sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede, Ordu Devlet Hastanesi’nin durumu, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yapımı, Fatsa Devlet Hastanesi’nin inşaat aşamaları ve inşaatı biten Ünye Devlet Hastanesi’nin cihaz ve donatımları ele alındı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ordu’nun sağlık yatırımlarının hızlandırılması ve projelerin bir an önce hayata kazandırılması yönünde daire başkanlıklarına ve genel müdürlere talimat verdi.