Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile eski Ordu Valisi olan ve halen Kayseri Valisi olarak görev yapan Orhan Düzgün, Almanya Yurtdısı Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programında Almanya’da yaşayan Ordulularla bir araya geldiler.

Almanya’nın Duesseldorf şehrinde düzenlenen kahvaltı programına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Eski Valisi Ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz, Fatih Evli, Almanya Yurtdısı Ordulular Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefa Yüce ve Almanya’da yaşayan Ordulular katıldı.

Kahvaltı programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir olan Ordu’nun değişim ve gelişim içinde olduğunu söyleyerek, ”Sizler Türkiye’nin hedefi olan Avrupa Birliğine daha önce girmiş insanlarsınız. Hiç dilini bilmediğiniz, kültüründen uzak kaldığınız Almanya gibi değişik ülkelere gelerek hayatlarınızı kazanıyorsunuz. Geçici olarak geldiğiniz bu yerlerde temelli olarak yerleşiyorsunuz. İyi eğitim almış, Almanya’da ve dünyanın her yerinde kariyer sahibi ve Türkiye’nin de ilerlemesine katkı sağlayacak nesillerin oluşması bizim içinde son derece sevindirici ve önemli” diye konuştu.

“SİZ NE KADAR GÜÇLÜ OLURSANIZ, BİZ O KADAR GÜÇLÜ OLURUZ”

Konuşmasında Türkiye’nin stratejik konumuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Bölgemizde bir istikrar unsuru olmak ve dünyada söz sahibi olmak istiyorsak her açıdan çok güçlü olmak zorundayız. Ekonomik açıdan, eğitim açısından ve Türkiye dışında yaşayan insanlarımızın güçlü olması açısından bu çok önemli. Sizlerin burada yönetimde denetim konumunda söz sahibi olmanız Türkiye’nin söz sahibi olmasına geliyor. Bunu yaparken de Alman Hükümetiyle, Alman halkıyla entegre olup, onlarla uyup içerisinde çalışmak ama değerlerimize de kaybetmemek konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekir. Geldiğiniz yeri unutmamak, ecdadınızın memleketini, bizi biz yapan değerlere sahip olursanız bize büyük güç verirsiniz. Çifte vatandaşlık gibi yine bu hükümetin her türlü kademesinde sosyal faaliyetler dahil sivil toplum örgütleri dahil önemli kademelerde görev almanız son derece önemlidir” şeklinde konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Almanya’da yaşayan Ordulularla bir araya gelmekten dolayı şeref duyduğunu ve ileride yapılacak tüm etkinliklerde seve seve yer alacağını da ifade etti.

Eski Ordu Valisi olan ve halen Kayseri Valisi olarak görevini sürdüren Orhan Düzgün de, davete katılımının kendisi için önemli bir anlamı olduğunu belirterek, “Almanya Yurtdısı Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, vatandaşlarımızı bir arada tutmak, milli kültürümüzü yaşatmak, genç nesillerimizi milli kültürümüzden koparmamak adına çok güzel faaliyetleri var. Bundan dolayı kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise konuşmasında ”Hedefimiz hem sizlerle beraber olabilmek, hem de mevcut ilimizle, ilçemizle bir kıyaslama içerisinde değil ama nasıl birlikte başarabileceğimiz projeleri veya yerinde görebileceğimiz uygulamaları izleyebilmek ve güzel sonuçlar alabilmek” derken, Almanya Yurtdısı Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefa Yüce ise, dernekle ilgili bilgiler vererek, ”Ordu büyükleriyle de görüşüp Güneydoğu’ya yaptığımız projeyi Ordu’ya da yapmak isteriz. Bu yoğun programınız içerisinde bizleri onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.