"24 Kasım Öğretmenler Günü" Ordu’nun Fatsa ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan Öğretmenler Günü Belediye Kültür Sarayı’ndaki programla devam etti. Programlara İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Yardımcısı Fatih Erişmiş, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, “Bugün öğretmen olmanın sevinci ile yine doluyuz. Aylardan kasım ve hazanı iliklerimize kadar hissederken uğurluyoruz ve yol alıyoruz sert bir kışın ortasından bahara. Ateşli yüreklerimiz atıyor soğuklara inat edercesine, buraya gelmişiz. Öğretmenlik, bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa. Nasıl fer verirse bahar için kışın ayazında donmuş tabiata, öğretmen de öyle can verir topluma. Öğretmen ölümsüzdür. Yurdun çeşitli yerlerinde kar, kış, yağmur, soğuk demeden okuluna giden, İstiklal Marşımızı yavrularına ezberleten, çocuklarını hayata hazırlayan, tıpkı kahramanlar gibi uğruna savaş verdiği bir ideali var. Kaybolmaması gereken yarınlar uğruna hava muhalefetini, çileli olumsuzlukları tanımaz. Hiçbir engel duramaz inanmışlığı karşısında. Umudunu yitirmez. Adı Hasan beydir. Ayşe öğretmendir adı. Ama mutlu olmasını gerektirecek kutsal bir sıfatı vardır. Öğretmen. Ab-ı hayat gibi bir şey. Dünyanın en anlamlı şeyi olsa gerek, fanilik içinde var olmak. Sadece maddeten yok oluyorsunuz. Arkadan gelen kafile sizin izinizden yürüyor geleceğe. Şu gök kubbede hoş bir seda bırakmak olsa olsa, budur zannımca. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı’nda gösterdikleri etkinliği hep takdir etmiştir. Yeni Türkiye’nin kurulmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı. Çağdaş bir devlet olmamız için eğitimin yaygınlaşması gereğine inanıyordu. Bu nedenle Atatürk, ‘Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımızın Öğretmenler Günü’nü kutlarken, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum, ruhları şad olsun diyorum” dedi.

Konuşmanın ardından emektar öğretmenler adına Necati Çetinkaya İlkokulu öğretmenlerinden Hasan Bayar bir veda konuşması yaptı.

Emekli Öğretmen Hasan Bayar’ın konuşmasının ardından Kaymakam Mehmet Yapıcı tarafından emekliye ayrılan öğretmenlere takdir belgeleri sunuldu.

Öğretmenler Günü kutlama programında yeni öğretmen adayları yeminlerini ederek resmen öğretmenlik unvanını kazandılar.

Program müzik gösterileri ile son buldu.