Ordu’nun Fatsa ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Fatsaspor Tekvando Kız Takımı 25-26 Kasım 2014 tarihleri arasında Antalya Belek’te yapılacak 2. Kulüpler Avrupa Şampiyonası’na katılacak.

Fatsa tarihinde bir kulüp ilk defa Avrupa Kulüpler Şampiyonası’na katılmış olacak. Bu turnuvaya şu ana kadar 30 Avrupa ülkesinin katılım yaptırdığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fatsaspor Kulübü Tekvando Takım Kaptanı sporcu Songül Ayduvan, “Biz bu turnuvaya katılmanın hayaliyle yaşıyorduk. Halil Bekyürek hocamız bu müjdeli haberi verdiğinde çok mutlu olduk. Takımımız 2014 yılında birçok turnuvada dereceler yaptı. Özellikler Edanur İster’in Ümitler Türkiye Şampiyonası’nda 3. olması Fatsalı sporcuların da artık Türkiye düzeyinde olduğunu göstermiştir. Fatsa halkından beklentimiz bize destek olsunlar ve dua etsinler. İnşallah bu takım oralarda güzel başarılar kazanacak ve bize güvenenlerin yüzünü kara çıkarmayacaktır”dedi.

Fatsaspor Kulübü Başkanı Halit Kovancı ise, “Turnuvaya katılacağımızı öğrendiğimde çok sevindim. Biz 2007 yılında Fatsaspor’u kurduğumuzda hep bu noktaları hayal etmiştik. Bugün geldiğimiz nokta da Fatsaspor’un hangi noktalara geldiğini somut olarak görüyoruz” diye konuştu.

Fatsa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil Bekyürek ise şunları söyledi: “Fatsaspor Tekvando Kız Takımı’nı 2014 yılındaki başarıları ile bu turnuvaya katılmayı hak etmiştir. Bu yıl birçok turnuvadan takım çok büyük başarılarla dönmüştür. Takım çok yetenekli ve tecrübeli sporculardan oluşmaktadır. Bu sporcularımız bu turnuvadan başarı ile döneceklerine eminim. Şu an itibariyle hepsin performansı en üst düzeyde. Bu tur uluslararası turnuvalara gitmek hem maddi hem de manevi gerçekten çok zor.”

Fatsaspor Kulübü ve Fatsa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü şampiyonaya gidecek takıma içinde eşofman, yağmurluk ve forma bulunan çanta hediye ettiler.

2.Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’na katılacak Fatsalı sporcular şunlar: Ceyda Güneş(Yıldız Kızlar 47 kg), Zümrenur Kalayan (Yıldız Kızlar 55 Kg), Merrvenur Ertepe (Genç Kızlar 42kg), Songül Ayduvan (Genç Kızlar 55 Kg), Edanur İster (Genç Kızlar 68 Kg)