Ordu’nun Fatsa ilçesinde Burhan Ataç isimli vatandaş kurduğu sera ile fındığa alternatif ürünlerin fidan yetiştiriciliğini yapıyor.

Çiftçi Burhan Ataç, “Seracılığı fidan geliştirme veya fide geliştirme olarak yapıyoruz. Her çeşit sebze fidesi, kivi fidanı, gül, dut denemeleri yaptık, istersek bunları daha büyük arazi üzerinde üretimlerini yapabiliriz” dedi.

Ataç şunları söyledi: “Gelir kaynağı olarak çiftçinin fındık dışında başka alternatif yetiştirebileceği ürünler olsun istedik. Ancak yeni yapılacak her şeyin zahmeti olduğu için, insanın doğasına uygun ne yetiştirebiliriz diye düşündük ortaya ceviz fikri kaldı. Kivi yetiştiriciliği zaten başlamış, bunu profesyonel olarak yapanlar var. Bu bölgeye uygun ceviz fidanları seramıza getirdik ve gelen herkese burada nasıl dikimi yapılır, nasıl meyvesini alınır en ince ayrıntısına kadar anlatıyorum. Son zamanlarda fındığın yerine mandalina dikse üreticiler bu bölgede daha karlı olurlar. Bu bölgede yetişmeyecek fidan olmaz. Ama her fidan da bu bölgede randımanlı meyve vermez. Fidan seçimlerini ona göre yapmak lazım.”