Ordu’nun Gölköy İlçesine bağlı Güzelyurt mahallesinde yapımına 2005 yılında yerel imkanlarla başlanan ancak imkansızlık sebebiyle duran Güzelyurt Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Ordu Valiliği’nin sağladığı 1 milyon 600 bin TL ödenekle yapımı tamamlanarak düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Güzelyurt Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin (METEM) açılış törenine, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Garip Gümüş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Gölköy Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Uzundağ, İlçe Emniyet Müdürü Ethem Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Birol Erdoğdu, Güzelyurt METEM Müdürü Akın Çağlar Çağlıoğlu, davetliler, öğretmenler, öğrenciler ve Güzelyurtlu vatandaşlar katıldı.

Güzelyurt METEM’in açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, okulun yapımında kaliteli malzeme kullanan ve iyi bir işçilik yapan yüklenici firma yetkililerine teşekkür ederek, “Hangi işi yapıyorsan, en mükemmelini yapmak hedef olmalı. Hele bir işten ekmek yiyorsanız en iyisini yapmanız gerekir ki, piyasada kalıcı olabilesiniz. Bu okul bu kadar güzellikte yapılmışsa arkasında büyük bir emek, özen vardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“İSTEDİLER, İNANDILAR, BAŞARDILAR”

Okul yapımının hikayesinden etkilendiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Okulun hikayesini dinlediğimizde de bir mücadele gördük. Uzun yıllar kötü koşullarda eğitim görmüş burada ki öğrencilerimiz, mücadeleler sonucunda Güzelyurt’a adına yakışır güzel bir okul kazandırmışlar. Batılılar şöyle demişler; ‘Eğer bir şeyi istiyorsan, bedelini de ödemeye hazırsan, başarırsın’ Bir şeyi hedeflemişsek, bedelini de ödemeye hazırsak, başarırız. Burada güzel bir okul yapmayı hedeflemişler. Bedelini ödemişler ve başarmışlar” diye konuştu.

Okulu çok beğendiğini vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Okulu gezdiğimizde, donanımının çok güzel olduğunu gördük. Öğretmenler odası, derslikler, laboratuvarlar, kütüphane, öğrenci sıraları modern ve iç acıcı. Öğrenciler, bu güzel ve modern okula gelmenin hazzına sahip olacaklar. Yüksek okullarda bile bu standarttı bulamıyoruz. Bu okulu çok beğendim” diyerek, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti ve hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulundu.

İKİ İLÇEYE İHL GELİYOR

Okulun yapım sürecini Milletvekili olduğu dönemden itibaren takip ettiğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim yatırımlarına destek verdiklerini dile getirdi. Başkan Enver Yılmaz, “Kangren haline gelen Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin yapımı için gerekli olan arsanın kamulaştırma bedeli için 2 milyon 160 bin TL maddi destek sağladık. Gölköy ilçemize gelecek yıl bir İmam-Hatip Lisesi yapacağız. Yine gelecek yıl İkizce ilçemize İmam-Hatip Lisesi yapacağız. Talep edilen her yerde hem kız-erkek yurt yapıyoruz, hem de okul yapıyoruz. Sadece İmam-Hatip Liseleri ile sınırlı değil, talep edilen, ihtiyaç duyulan bütün alanlarda, Milli Eğitime yardımcı olma anlamında üzerimize düşeni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Gölköy’de eğitimin ivme kazandığını dile getiren Gölköy Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, “Son yıllarda Gölköy ilçemizde fiziki mekan ihtiyacının giderilmesiyle birlikte eğitimin kalitesi ve başarısında bir ivme kazandığını gördük. Bunun olmasında, öğrencilerin gayretlerinin yanında fiziki şartların iyileştirilmesi de rol oynamaktadır. Öğretmen ve velilerimizin katkılarının da bu ivmenin yakalanmasında payı büyüktür. İnsana yapılan yatırımlar, milletimizin geleceğine yönelik yatırımlardır. İnşallah bu tarz yatırımlarla iyi eğitim alacak öğrencilerimizin hepsi daha iyi yerlere gelecektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol mensupları tarafından kurdele kesimi yapılarak, okulun açılışı gerçekleştirildi.

“BU OKUL ALTIN BİLEZİĞİNİZ”

Vali İrfan Balkanlıoğlu, açılışa katılan protokol mensupları ve davetlilerle birlikte okulun tüm birimlerini gezerek, Okul Müdürü Akın Çağlar Çağlıoğlu’ndan bilgi aldı. Okulun bilgisayar laboratuvarını da ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, burada ders gören öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Sizler şanslısınız. Sizlerin diğerlerinden şu üstünlüğünüz olacak. İleride bir meslek sahibi olduğunuzda, diğer meslektaşlarınızdan farklı olarak bilgisayarı ileri düzeyde bilmiş olma avantajınız olacak. Meslek mezunu olarak sizlerin birer altın bileziğiniz olacak. Okulunuzun kıymetini bilin” dedi.