Ordu IMKB Sosyal Bilimler Lisesi, Gürcistan’ın özerk Acara Cumhuriyeti’nin başkenti Batum’dan gelen 15 öğrenci, 1 yönetici ve 2 İngilizce öğretmenini 6 gün boyunca Ordu’da ağırladı.

Batum’dan gelen ‘Elite Gorda Okulu’ öğrencileri 5 gün boyunca okulda aktif derslere katılarak eğitim öğretim sistemi ile ilgili bilgilendirildiler. Okul Proje Koordinatörü Halis Gözpınar, öğrencilerin sadece derslere katılmayıp aynı zamanda Türk sosyal ve entelektüel kültürü hakkında bilgi sahibi olmaları için aktiviteler düzenlediklerini belirtti. Bu amaçla okulda 6 gün boyunca Türk kültürünün önemli parçası olan ‘Ebru Sanatı’ aktivitesi, geleneksel Türk müzikleri aktivitesi, yemek kültürü aktivitesi, spor aktiviteleri, gezi aktiviteleri gibi öğrencilerin dikkatini çeken değişik etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti.

ORDU’YU BENİMSEDİLER

Batum Elite Gorda Okul Müdürü ve sahibi Dr.Nino Murvanidze ise, 6 günlük Ordu programının oldukça hareketli geçtiğini ve kültürel, eğitimsel fikir değişikliği fırsatı verdiğini belirtti. Murvanidze, kış okulu ve yaz okulu etkinlikleri de gerçekleştirerek işbirliği faaliyetlerini genişleteceklerini kaydetti. Öğrenciler yatılı okul olan Ordu Sosyal Bilimler Lisesinde okul pansiyonunda ve öğrenci evlerinde konaklayarak aile yaşamını yerinde tecrübe ettiler. Aynı şekilde evlerde kalma hareketliliğini Nisan 2015 ayında Gürcistan-Batum‘a yapılacak ziyarette göstereceklerini belirten Okul Müdürü Dr.Nino Murvanidze, tüm misafirperverlik için Ordu Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Cemil Zengin’e teşekkür etti.

Sosyal Bilimler Lisesinde modern ve kaliteli eğitimin verildiğini gözlemlediklerini belirterek bütün okul yöneticilerine ve öğretmen, öğrenci ve personeline ayrı ayrı teşekkür ettiğini ifade eden Nino Murvanizde, Ordu’dan ayrılırken kendilerini “bir evden diğer şehirde bulunan başka evlerine gidiyor gibi” hissettiklerini dile getirdi.