Ordu’nun Kumru İlçe Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu, Büyükşehir daire amirleriyle kahvaltıda bira araya geldi.

Kumru Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu bir ilki gerçekleştirerek Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Tomakin, Büyükşehir Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ve diğer daire amirlerinin de katıldığı Ordu’da gerçekleştirilen bir kahvaltı programında bir araya geldi. Ordu’da bir otelde gerçekleşen kahvaltı programı saat 10.00’da başladı. Kumru Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu AK Parti İlçe Başkanı Murat Yaylak ve belediye daire amirleriyle birlikte gelen misafirleri kapıda tek tek karşılayarak ‘Hoş geldiniz’ dedi.

Ordu’nun Büyükşehir olduktan sonra daire amirleriyle diyalogları geliştirmek ve belediye amirlerin Büyükşehir daire amirleriyle tanışmasını sağlamak amaçlı yapılan kahvaltılı toplantı güzel bir ortamda gerçekleşti. Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Süleyman Tomakin ve Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu kahvaltı programı boyunca sohbet ettiler.

Kahvaltı sonrası açılış konuşması yapan Murat Hatipoğlu, “Öncelikle toplantımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Belediye Başkanı olduğumuzdan bu güne yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Tabi eş güdümlü olarak Büyükşehrimizin de ilçemize verdiği hizmetler var. Büyükşehrimizle birlikte istişareli hareket etmemiz gerekiyor. Büyükşehir belediyemiz çok hızlı bir şekilde kendi sistematik yapısını oluşturdu. Bir taraftan ilçelere müdahalelerde bulundu. En son Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz beyin de katılımıyla su arıtma tesisinde bir açılış gerçekleştirdik. Bununla birlikte Genel Sekreterimiz ve Ulaşım Daire Başkanımızın takibinde ilçemizde farklı noktalarda sıcak asfalt çalışmalarında bulunduk. Büyükşehrimizle yine Merkez Camimizde peyzaj çalışmalarında bulunduk. Hamdolsun güzel çalışmalar içerisindeyiz. Burada bulunmamamızdaki gaye ise Bizim daire amirlerimizle Büyükşehir daire amirlerimizi bira araya getirmekti. Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz Beye açtığımızda çok güzel olur, en üst düzeyde katılım olsun” dedi.

Büyükşehir Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu yaptığı konuşmada, “Bu tür bir toplantıyı bizler Büyükşehir olarak yapacaktık ama Kumru Belediye Başkanlığı erken davrandı ve bu Cumartesi gününü Kumru ilçemizin yöneticileriyle buluşturdu. Çok isabetli bir iş oldu. Biz 1 Nisan’da kurulan Büyükşehir Belediyesiyiz. Burada ciddi bir dönüşümler oluşuyor. İlçe belediyesinin yetkileri, görevleri ve sorumlulukları, Büyükşehrin görevleri ve sorumlulukları tam olarak oturmadı. Dolayısıyla her şey kanunda, kitap da yazdığı gibi değil, bizim arkadaşlarımızın Büyükşehirdeki gerek su kanal idaremizin, gerek Büyükşehrimizin yöneticileriyle, ilçemizin yöneticilerinin bu tarz iletişime girmesi artırılmalı ve kuvvetlenmesi gerekir. Bunun vatandaşın sorunlarının çözülmesinde kesinlikle faydası vardır ve de olacaktır. Bu bir ilk oldu ama bundan sonra da diğer belediyelerimizle ve Kumru Belediyemizle iletişim toplantılarına devam edeceğiz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Tomakin ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Büyükşehirde görevli arkadaşlarım, daire amirleri, müdürler ilçe belediyesindeki arkadaşlara yardımcı olsunlar. İlçe belediyelerinin problemlerinde ellerindeki imkanları sonuna kadar kullanarak onlara yardımcı olsunlar. Aynı şekilde Büyükşehirde bir ağabeylik göstermesi lazım, yol göstermesi lazım, çözüm üretmesi lazım. Bu demek değil ki her şeyi Büyükşehir yapsın da, küçük şehir otursun anlamında da söylemiyorum. Belediye başkanlığının mesaisi yoktur. Gece gündüz 24 saat telefonları açık bulunması lazım. Her arandığında ulaşılan, yine belediyenin üst düzey bürokratları da her arandığında ulaşılabilen insan olmalı. Buna gayret ve özen gösterelim. Bu toplantının da Büyükşehirle Kumru Belediyesi ve bürokratlarını kaynaştırdığını ve birbirinizi tanıdığınızı, artık bundan sonra hizmet için hiçbir mazeretinizin olmadığını düşünüyorum. Bizler Büyükşehir belediyesi olarak çözemeyeceğiniz her mevzunun arkasındayız. Üstesinden gelmeye de hazırız. Vatandaşlarla azami diyaloğunuzu artırın. Başarılar diliyorum.”