Ordu’nun Kabadüz ilçesinde düzenlenen tarla gününde protokol çilek ve patates hasadı yaptı.

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde gerçekleştirilen etkinliklere Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Yardımcısı Engin Avcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ve vatandaşlar katıldı.

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde Ordu Üniversitesi, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen "Patates ve Çilek Yetiştiriciliği Tarla Günü ile Broiler Tavuk İşletmesi" açılışı yapıldı. Yağmur altında gerçekleşen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye’de yılın ilk çileğinin Antalya’da, son çileğin ise Ordu’nun Çambaşı Yaylası’nda üretildiğini söyledi.

ÜNAL: "TADI VE GÖRÜNTÜSÜ SONBAHARDA DA GÜZEL"

Sahil kısmında çilek hasadının sona yaklaştığını anımsatan Ünal, "Kabadüz ilçemizde bin 50 rakımlı bu bölgede yetişen çilek toprak yapısı ve iklimi ile diğer çileklere göre daha lezzetli. Bilindiği üzere yılın ilk çileği çıktığında görüntüsü güzel fakat lezzeti az olur. Ancak bu bahçede sonbahar olmasına karşın hem çileklerin görüntüsü güzel hem de çok lezzetli. Patates ve çilek fındığa mani olmadan yapılabilir. Vatandaşlarımız arazisinin 1-2 dönümlük kısmında bu ürünleri çok rahatlıkla yapabilir" dedi.

Çambaşı Yaylası’nda yetişen çileklerin çok lezzetli olduğunu ifade eden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, "Bu bölgenin iklim ve toprak yapısı nedeniyle burada yetişen çilekler çok tatlı oluyor. Üreticimiz fındık bahçesi olan bu alanı çilek tarlasına dönüştürerek kendisine ciddi kazanç sağlamış" diye konuştu.