Karadeniz rock müziği yeni bir sesle tanıştı. Turan Ustabaş ‘İgzali-Na’ adlı albümle müzik marketlerdeki yerini aldı. 11 şarkıdan oluşan albümün içinde bulunan ‘Muçore’ lazca şarkıya da klip çekildi.

County, Jazz, Bluz ve Rock ritimleri üzerine oturttuğu şarkılarının çoğunu da Lazca olarak okuduğunu söyleyen Turan Ustabaş “İki yıldır bu albüm için çalışmalarımızı Ankara ve İstanbul’da sürdürdük. Çok titiz ve kolektif bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Albüme birbirinden güzel müzisyenlerin destekleri oldu. Müzisyen olarak albümde davullar; Murat Söğüt, Gitarlar; Tutku Özarar, Baslar; Kadir Keskin, Braslar; Barış Çayır, Tulumlar; Nurettin Gürdal, Kemençeler; Özen Özgürgüz, Akordeon; Hakan Ünal, Piyano da; Mete Artun yer alırken, albümün yönetmenliğini Hakan Ünal, aranjörlüğünü ise Mete Artun yaptı. Hepside birbirinden değerli müzisyen arkadaşlarım. Güzel bir albüm çıkardığımıza inanıyorum. Takdir dinleyenlerindir” dedi.

TURAN USTABAŞ KİMDİR?

Turan Ustabaş, 1988 yılında Artvin Arhavi ilçesinde doğdu. İlkokul ile lise yıllarını memleketi Arhavi’de tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde de 2 yıllık Yüksekokul Teknoloji Bilimleri Elektronik Bölümü bitirdi. Lise ve üniversite yıllarında kurduğu grubuyla konserlere başladı. Birçok sanatçıya hem vokallik yaptı hem de bas gitar çaldı. Müzik kariyerini 2009 yılın da üniversiteyi bitirdikten sonra, daha üst kademelere taşımak için Ankara’ya gitti. 2013 yılında ilk solo albüm olan ‘İgzali-Na’ adlı albümün çalışmaları başladı. Albümü Amerikan ve Texas Müzikleri, Country, Bluz, Rock ve Jazz alt yapıları ve Karadeniz müziği ile buluşturdu. Farklı müzikleri Karadeniz müziği ile harmanlayan Turan Ustabaş’ın albüm satışlarının da çok iyi gittiği öğrenildi.

Turan Ustabaş’ın albümüne Cengiz Kurtoğlu, Fuat Saka, Yavuz Bingöl, Resul Dindar, Niyazi Koyuncu, Tolga Kurtoğlu, Aykut Aslan, Halil Yalçıner, Gökhan Birben gibi birçok sanatçının da destek verdiği öğrenildi.