Ordu Büyükşehir Belediye(OBB) Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya ilçe belediye başkanları meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda İhtisas Komisyonu raporları ve dairelerden gelen teklifler görüşülerek karara bağlandı.

TELEFERİK OTOPARKI ORBEL’E KİRALANDI

Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşen Kasım ayı olağan toplantısında ihtisas komisyonlarında gelen raporlar değerlendirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu raporunda yer alan Teleferik Alt İstasyonun da yer alan otoparkın işletmeciliğinin belirlenecek aylık kira bedeli ile 2019 yılının Ağustos ayına kadar ORBEL A.Ş’ye devredilmesi raporu meclis tarafından onaylanarak kabul edildi. Raporun kabul edilmesi ile birlikte teleferik istasyonunda bulunan otopark ORBEL A.Ş’ye devredildi. Toplantıda yer alan diğer ihtisas raporları da meclis tarafından kabul edildi.

ENVER YILMAZ’A YETKİ VERİLDİ

Meclis toplantısında ayrıca dairelerden gelen teklifler de görüşüldü. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın teklifi olan, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta ve Batı Asya Teşkilatı’na Ordu Büyükşehir Belediyesinin üye olarak katılması ile şehrin ilgili projelerde işbirliği geliştirilmesine imkan sağlayan anlaşma ve protokollerin yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a yetki verilmesine ilişkin teklif, meclisin oylaması sonucu kabul edildi.

SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN BARINAK ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Toplantıda sokak köpeklerine ve sivrisinek ilaçlama konularına da yer verilirken her ilçenin sokak köpekleri için barınak yapması gerektiği, Büyükşehir Belediyesinin de bu çalışmaları koordine etmesi kararlaştırıldı. Sivrisinek ilaçlama alanının 200 rakımın altında olacağı belirtilerek, kaynak noktalarında çalışmaların daha da arttırılacağı vurgulandı.