Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, akademik ve idari personelin durumu, birimlerin fiziksel gelişimi, bilimsel araştırma ve projelere verilen ağırlık, öğrencilerin ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgi sahibi olmak adına gerçekleştirdiği birim ziyaretleri kapsamında Akkuş Meslek Yüksekokulu’nda görüşmelerde bulundu.

Akkuş Meslek Yüksek Okulu’nun akademik, idari personel ve öğrenci durumu, öğrencilere daha iyi bir eğitim sunabilmek adına ihtiyaçları, önümüzdeki yıllarda açılması düşünülen programlar, bilimsel ve araştırma projelerinin çoğalması için atılan adımlarla ilgili olarak Yüksekokul Müdür Vekili Okutman Mehmet Çolakoğlu’ndan bilgi alan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, daha sonra akademik personellerle yaptığı toplantıda 2015 ve sonraki yıllarda hayata geçirilecek eğitim faaliyetleri, sosyal etkinlik alanları ve yeni açılacak programlar konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Ordu’nun uzak bir ilçesi olan Akkuş’ta merkezden uzak olunması dolayısıyla öğrenci olmanın bazı fedakarlıklar gerektirdiğiyle ilgili olarak öğrencilerle sohbet eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, zor şartlar altında gösterdikleri bu özverili öğrenim hayatı için öğrencilere teşekkür etti. Akkuş MYO’da ilk olarak öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya gelen, ardından akademik ve idari personelle durum değerlendirmeleri yapan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, düşüncelerini şu şekilde ifade etti:“Kurumsal kimliğimize yakışır bir yapı içerisinde Ordu’nun dört bir yanında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden Üniversitemiz, yine aynı anlayış içerisinde yönetim anlamında her birimine aynı özeni gösterme çabası içerisindedir. Akkuş MYO’daki öğrencilerimiz ve onların vizyon sahibi donanımlı bireyler olarak yetişmesinde en önemli görevi üstlenen akademik personellerimizin enerji ve motivasyonları bizlere güç vermektedir. Akkuş’a yaptığım her ziyarette eğitim adına birçok fedakarlık örneği gösteren personel ve öğrenciler görmekten memnuniyet ve kıvanç duyduğumu belirtmek isterim.”

Akkuş Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Okutman Mehmet Çolakoğlu, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın ziyaretinin öğrenciler ve personeller için de oldukça motive edici olduğunu ifade etti. Okulun birim ve dersliklerini gezen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, eksiklikler ve ihtiyaçları not ederek ziyaretini sonlandırdı.