Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Kösebucağı Mahallesi’nde 71 öğrenci 8 sayfalık okul gazetesi çıkardı.

Kösebucağı İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve aylık olarak yayımlanacak olan "Kösebucağı" isimli gazetenin ilk sayısı çıktı. Okul gazetesi, mahalle halkının büyük beğenisini kazandı. 71 öğrenci kadrosuyla eğitim hayatını sürdüren Kösebucağı İlkokulu gazetesi ikinci sayısı için çalışmalara başladı.

Kösebucağı Ortaokulu Okul Müdürü Saim Sözer ve Türkçe Öğretmeni Resul Varol’un yayın yönetmenliğinde çıkarılan gazete yayın hayatına başladı.

Kösebucağı Okul Müdürü Saim Sözer gazete ile ilgili yaptığı açıklamada, “Okulumuzda Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri ile sosyal etkinliklerin amaçlarına uygun olarak öğrencilerimizin Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma, kendilerini ifade etme, özgür, eleştirel düşünme ve iletişim kurma yeteneklerini geliştirmesi, okulumuzda yapılan çalışmaları tanıtmak amacıyla gazete çıkarma kararı aldık. Gazetemizde okulumuzda yapılan çalışmaların yanı sıra, ilçemizden bölgemizden haberler kültür-edebiyat ve eğlence yer alıyor. Yılda toplam 4 sayı ve her sayıda 500 adet çıkarıp ilçe genelindeki okullara gazetemizi dağıtmayı düşünüyoruz. Ayrıca okulumuzda her gün düzenlemiş olduğumuz okuma saatlerinde öğrencilerimize Medya Okur Yazarlığını geliştirmeyi planlıyoruz” dedi.