Medical Park Ordu Hastanesi Diş Hekimi Samet Akbaş, ‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ etkinlikleri kapsamında ağız ve diş sağlığının önemini vurgulamak amacıyla Ordu Doğa Koleji İlköğretim öğrencileri ile bir araya geldi.

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları anlatan Diş Hekimi Samet Akbaş, okulun ilköğretim sınıflarını gezerek öğrencilere koruyucu diş hekimliği uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere ağız ve diş bakımının erken yaşta kazanılan bir alışkanlık olduğunu söyleyen Dt. Samet Akbaş diş fırçalamanın önemi, diş macunu seçimi, doğru diş fırçalama yöntemi, ağız ve diş sağlığında doğru beslenmenin önemi gibi konularda bilgiler aktardı. Uygulamalı olarak diş fırçalamanın nasıl yapılacağını gösteren Dt. Samet Akbaş öğrencilerin sorularını tek tek yanıtlayıp diş sağlığının önemi hakkında önemli mesajlar verdi.

Ordu Doğa Koleji İlköğretim Müdürü Ebru Şimşek ise, “Diş Hekimi Samet Akbaş’a öğrencilerimize verdiği değerli bilgilerden dolayı, ayrıca Medical Park Ordu Hastanesi’ne de gerçekleştirdiğimiz soysal aktivite ve çalışmalarımızda her zaman yanımızda oldukları için teşekkür ederiz” dedi.

Etkinlik sonunda Medical Park Ordu Hastanesi tarafından öğrencilere diş macunu ve diş fırçasından oluşan ağız bakım seti hediye edildi.