Ordu’nun Fatsa ilçesinde ekmek israfının önlenmesi ve israfa neden olan kayıpların önüne geçilmesi amacıyla Ordu genelindeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasına katılarak derece elde eden öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu’nun makamında gerçekleştirilen ödül törenine, Şube Müdürleri Vahit Bölek, Ramazan Akyol, okul müdürleri ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, ekmek israfının önlenmesi çok önemli bir konu ve bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla Ordu genelinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında resim, şiir ve kompozisyon dallarında yarışmalar yapıldığını söyledi. Ayrıca ekmek israfının sadece Türkiye’de değil, dünya üzerinde de büyük bir sorun olduğuna dikkat çekerek tüm insanların bu konuda duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Ordu’da yapılan değerlendirmede dereceye giren öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dileyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, dereceye giren eserlerin Türkiye genelende yapılacak değerlendirmede İlimizi temsil edeceğini belirtti.

Müdür Cinoğlu’nun konuşmasının ardından “Ekmek İsrafının Önlenmesi” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasına katılan eserlerin Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonda değerlendirilmesi sonucunda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi.

İlkokul öğrencileri arasında yapılan resim dalında il birincisi olan Toki İlkokulu öğrencisi Cemre Su Türkmen’in ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu verdi. Ortaokul öğrencileri arasında yapılan şiir dalının il birincisi Ilıca Ortaokulu öğrencisi Öznur Özdemir’e ödülünü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Akyol verirken, resim dalında üçüncü sırayı alan Fatsa Dolunay Koleji öğrencisi Nuriye Esra Canatan ise ödülünü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Bölek’in elinden aldı.