Ordu’nun Fatsa ilçesinde Kösebucağı İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve aylık olarak yayımlanan olan "Kösebucağı Umut" isimli gazetenin ikinci sayısı okuyucu ile buluştu.

Kösebucağı Mahallesi’nde bulunan okulda 71 öğrencinin katkılarıyla 8 sayfalık okul gazetesinin ikincisi çıktı. Öğrenciler, ikinci sayısını çıkardıkları gazete ile eğitim camiasına örnek olacak olan bir çalışmaya imza attılar. Güçlü bir ekip tarafından hazırlanan gazete Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’ne uygun olarak çıkartılıyor.

Kösebucağı Okulu Okul Müdürü Saim Söze,r gazete ile ilgili yaptığı açıklamada, “Okulumuzda Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri ile sosyal etkinliklerin amaçlarına uygun olarak, öğrencilerimizin Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma, kendilerini ifade etme, özgür, eleştirel düşünme ve iletişim kurma yeteneklerini geliştirmesi ve okulumuzda yapılan çalışmaları tanıtmak amacıyla gazete çıkarma kararı aldık. Gazetemizde okulumuzda yapılan çalışmaların yanı sıra, ilçemizden bölgemizden haberler, kültür-edebiyat ve eğlence de yer alıyor. Bu sayımız ikinci oldu ve elimizden geldiği kadar her ay bu gazeteyi çıkarmaya devam edeceğiz. Amacımız öğrencilerimizin sosyal aktivitelerini artırmak ve araştırma yeteneğini fazlalaştırmaktır” dedi.