Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’da bebeği dünyaya gelen aileler için hediye paketi ve aile bilgilendirme kitapçığı dağıtmaya başladı.

Projeyi başlatan Başkan Enver Yılmaz, Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde düzenlenen programla verirken, projenin ilk etabında hastanede yatan 9 anneyi ve bebekleri ziyaret ederek hediyelerini takdim etti.

Program öncesinde düzenlenen basın toplantısında, kamuoyunu yürütülen projeyle ilgili bilgilendiren Başkan Enver Yılmaz yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirtti. Yılmaz, Ordu il genelinde yılda ortalama 9 bin 500 doğum olduğunu kaydetti. Yılmaz, doğum esnasından itibaren öncelikle annenin ve daha sonra doğacak çocuğun ihtiyaçlarını belirleyerek, Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlığın vermiş olduğu destekler haricinde Büyükşehir Belediye tarafından Yenidoğan Seti ve Bakım Rehberi vereceklerini söyledi.

İçerisinde bebeklere gerekli olabilecek tüm eşyanın bir paket ve kitap halinde tüm ilçelerde doğum yapan bütün ailelere, annelere ve dünyaya gelen çocuklara vereceklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “Artık doğumların çok ciddi bir oranı artık Bakanlığımız bünyesinde ve kontrollü yerlerde oluyor. Doğan her bir çocuğumuza ulaşmak suretiyle bakım rehberimizi ve hediye paketlerini ailelerimize teslim edeceğiz. Burada hedef sağlıklı bir nesil yetiştirmektir. Yerel yöneticilik sadece yol ve köprü yapmaktan ibaret değil. Yöneticilik milletin ruhuna da hitap edebilecek sosyal projelerde de hizmet verebilmektir. Hastanelerimize, polikliniklerimize, Sağlık Bakanlığımızın tüm birimlerine sonuna kadar destek oluyoruz. Bu hem kültürel bir programdır, hem de sağlığa verilen bir destektir. İnşallah ileri ki yıllarda, özellikle ilçe belediyelerimiz bu tür sosyal politikaları en üst seviyede Ordu halkımızla buluşturacaktır.”

Ziyaretinde 3 çocuk tavsiyesinde de bulunan Başkan Yılmaz, “3 çocuk olsa dahi Türkiye 2040 yılından sonra nüfusu artmayan bir ülke olacak. Dolayısıyla büyük devlet büyük nüfuslarla orantılıdır. Dünyanın ekonomisi ve gücü büyük beş ülkesi de nüfusuyla büyük ülkelerdir. Bu yüzden doğacak her bir çocuğumuz bizim için milli birer servettir, geleceğimizdir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz bu çalışma ile gelecek nesillerimize en güzel ortamı ve mesajı hazırladığımıza inanıyorum” dedi.

Proje doğrultusunda “Yeni Doğan Paketi" içerisinde eldiven, mendil, battaniye ve zıbın hediye edilirken, beraberinde de Anneler için Bebek Bakım Rehberi verildi.