Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun eğitim sıralamasında 81 vilayet arasında 60. sırada yer aldığını belirterek, “Bu tablo Ordu’ya yakışmıyor” dedi.

Ordu’ya geldiğimde eğitim konusunda hayal kırıklığı yaşadığını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, eğitimin sadece öğretmenin işi olmadığını vurguladı. Vali Balkanlıoğlu, “Türkiye’de 81 il var. Ordu başarı sıralamasında 60’ıncı sıralarda. Bu tablo Ordu’ya yakışmıyor. Bunun sorumlusu hepimiziz. Eğitim sadece öğretmenlerin, okul idarecilerinin görevi değil. Veliler, öğrenciler, öğretmenler, okul idarecileri ve tüm toplum bu işten sorumlu olmalıdır. Seferberlik havasıyla bu işi yapmalıyız. ‘Ben bu işe gelmişsem, başarılı olacağım. Okulumu en gözde okul yapacağım’ diyerek, azim ve kararlılıkla işe başlamak lazım” diye konuştu.

“ARTIK MAZERET KALMADI”

Ordu’da son 3 yılda 80 tane yeni okul binası yapıldığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “İl Milli Eğitim Müdürümüzün de gayreti ve çabalarıyla Ordu’da son 3 yılda 80 tane yeni okul binası yapıldı. Halen daha okul inşaatları devam ediyor. Okullarımızın içinin donanımı mükemmel. Dolayısıyla başarısızlık için mazeret kalmıyor. Her şey dört dörtlük olma yolunda hızla ilerliyor. Memleketimizin geleceği açısından biz bu eğitim meselesine gönül veren ve inanan insanlarız. Öğretmenlerimiz inşallah çok daha ileri noktalara taşıyacaktır. Eğitimdeki başarı basamaklarımız, onların çabası ve gayretleriyle yükselecek” şeklinde konuştu.