Ordu Üniversitesi(ODÜ) ile Batum Denizcilik Akademisi arasında Mevlana Değişim Programı konusunda protokol imzalandı.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Balık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Komşumuz Gürcistan’ın Batum Denizcilik Akademisi (Batumi Maritime State Academy) Rektörü Prof. Dr. Irakli Sharabıdze, rektör yardımcıları, genel sekreteri ve diğer yetkilileri ile öğrencilerinden oluşan bir heyet fakültemize ziyarette bulundu. Heyetle yapılan toplantıda yapmış olduğumuz bir sunumla fakültemiz hakkında bilgi verdik. Batum Denizcilik Akademisi yetkilileri tarafından da üniversitelerini tanıtıcı bir sunum yapıldı. Yapmış olduğumuz görüşmelerde hangi konularda nasıl işbirlikleri yapabileceğimiz konusu tartışıldı. Hep birlikte laboratuvarlar, atölyeler, araştırma ve uygulama gemileri gezildi. Daha sonra Ordu Üniversitesi Rektörlüğü’ne geçildi. Ordu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Yılmaz ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Zeki Bostan ve Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan’ın katılımlarıyla rektörlük senato toplantı salonunda yapılan törende Mevlana Değişim Programı kapsamında karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol, karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimini kapsamaktadır. Bunun yanı sıra araştırma amaçlı ortak çalışmalar içinde karşılıklı mutabakata vardık” dedi.

Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Zeki Bostan ve Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan ile Dekan Prof. Dr. İsmet Balık, Batum Denizcilik Akademisi Rektörü Prof. Dr. Irakli Sharabıdze, rektör yardımcıları, genel sekreteri ve diğer yetkilileri ile öğrencilerinden oluşan heyete ziyaretlerinden ve yapmış oldukları anlaşmadan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek kendilerine teşekkür ettiler.

Misafir rektör Irakli Sharabıdze de gösterilen ev sahipliği ve yapılan anlaşmadan dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek, Ordu Üniversitesi ve Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi yönetici ve öğretim üyelerini Batum’a davet etti.