Organ ve doku bağışı konusunda başarı gösteren Ordu Devlet Hastanesi’ne, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Küçükoğlu ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş tarafından teşekkür belgesi verildi.

9 Kasım 2014 tarihinde İstanbul’da Organ ve Doku Bağış Haftası dolayısıyla düzenlenen törende, Organ Doku Bağışı konusunda göstermiş oldukları başarıdan dolayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından bir plaketle ödüllendirilen Ordu Devlet Hastanesi’ne bir ödül de Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu’dan geldi.

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu Ordu Devlet Hastanesi’ne bu başarıyı getiren yönetici ve çalışanlara teşekkür belgesi takdim etti. Belge takdim töreninde Ordu Devlet Hastanesi adına Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. İsfendiyar Karamustafa, Ordu Devlet Hastanesi Doku Organ Nakil Koordinatörü Dr. Selçuk Yücesan ve Dr. Samet Ersoy, yoğun bakım üniteleri ile ameliyathane sorumlu hemşireleri teşekkür belgelerini Başkan Tekintaş ve Genel Sekreter Küçükoğlu’nun elinden aldı.

ORDU ORGAN NAKLİNDE ÇALIŞMALARINI HER GEÇEN YIL ARTTIRIYOR

2014 yılında Türkiye’de sadece donör çıkarabilme kabiliyet ve donanımına sahip 222 hastane arasında Ordu Devlet Hastanesi 2. sırada yer aldı. 2009 yılından itibaren Ordu Devlet Hastanesi’nde toplam 16 beyin ölümü bildirimi yapılarak ikna edilen 8 aile organ bağışında bulundu. 8 bağışçıdan alınan organlar yurdun çeşitli illerinde organ nakli bekleyen 41 hastaya umut oldu. Aile ikna oranında Türkiye ortalaması yüzde 22 iken, bu oran Ordu Devlet Hastanesinde yüzde 50 olarak gerçekleşti. Ordu Devlet Hastanesi 2014 yılında sağlıklı insanlardan alınan organ bağışlarıyla Türkiye genelinde bin 46 kurum arasında 77. sırada yer aldı.

Ayrıca Türkiye’de organ nakli yapabilen 94 hastaneden en fazla 9 donör çıkarılabilmişken, bu rakam Ordu Devlet Hastanesi’nde 8 donör olarak bildirildi. Ordu Devlet Hastanesi bu sayıyla 8 donör çıkaran üç hastane ile birlikte Türkiye üçüncüsü oldu.