Ordu Tanıtım Kulübü Derneği (ORTAK) Başkanı Arzu Tosunoğlu, 2015 yılında Ordu’nun turizm açısından ivme yakalayacağını, gerek gelen turist sayısında gerekse konaklama alanında önemli gelişmeler yaşanacağını söyledi.

Havaalanının hizmete girmesiyle birlikte otellerde rezervasyon doluluğu yaşanmasının beklendiğini, bu durumun yeni otellerin kurulması ve açılması anlamına geleceğini belirten Arzu Tosunoğlu, “2015 yılında yaşanacak gelişmelerle marka otellerin Ordu’da yatırımı hızlanacaktır. Bu durumda nitelikli eleman ve personel konusu önem kazanacaktır” dedi.

2015 yılında Ordu’nun özellikle Rusya, Almanya ve Yunanistan ağırlıklı bir pazara sahip olacağını vurgulayan Tosunoğlu, “Türkiye’nin turizm pastasını Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Rusya oluşturuyor. Önümüzdeki yıl gerek gelen turist gerekse konaklama alanlarında önemli artışlar ve gelişmeler yaşanacaktır. Özellikle Rusya, Almanya ve Yunanistan ağırlıklı bir Pazar ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla karşılıklı tanıtımlar bu yönde yapılmalıdır” diye konuştu.