Ordu’nun Altınordu İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür dağıtımına başlandı.

2014 yılı başında duyurusu yapılarak alınan talepler doğrultusunda Sosyal Yardımlaşama Vakfı uzmanlarının yapmış oldukları incelemelerin ardından, başvuruları değerlendirilen vatandaşlardan ilçe genelinde 6 bin 670 ihtiyaç sahibi ailenin her birine 1.5 ton kömür yardımı yapılmaya başlandı. Ordu’nun Altınordu ilçesine ilk etapta gelen 3 bin 500 ton kömür Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yanındaki dağıtım alanın da vatandaşlara dağıtılıyor. 92 mahallede ihtiyaç sahibi 6 bin 670 aileye yıl sonuna kadar verilecek kömür miktarı ise 10 bin ton olarak hedefleniyor.

Vatandaşların yapılan hizmetlerden memnun olduğunu söyleyen Altınordu İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hayriye Tut, "Yapılan çalışmalar aynı seviyede devam ederse Kasım ayı sonu Aralık ayının 15 gibi tüm ihtiyaç sahibi ailelerimizin kömürleri teslim etmeyi planlıyoruz. İlçemize bağlı uzak mahallelerimizin kömürlerini mahallenin belli kısımlarına bırakarak vatandaşların kolay ulaşmasını sağlıyoruz. Biz kömür dağıtımı yaparken özellikle ailelerin muhtaçlık durumuna dikkat ediyoruz ve kömür dağıtımını buna göre gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız bu durumdan memnun yüksek ücretler vererek kömür olmak yerine cüzi miktarda nakliye parası vererek kömürlerini elde ediyor. Kömür dağıtım merkezindeki 8 çalışanımız da vatandaşlarımıza araç yükleme konusunda yardımcı oluyor. Yardıma muhtaç ailelerimiz hiç ellerine sürmeden kömürlerini alıyorlar" dedi.

Diğer yandan kömür dağıtım merkezine gelen vatandaşlar, çalışan işçiler sayesinde kömürlerinin araçlara yüklenmesinden mutlu olduklarını bu uygulamanın her yıl devam etmesini istediler.