Ordu Defterdar Vekili Bülent Papuccu, 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasında son günün 31 Aralık olduğunu belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Defterdar Vekili Bülent Pabuccu, 6552 Sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandırmak isteyenler ve bugüne kadar yapılan başvurular hakkında bilgiler verdi. 6552 Sayılı Kanun’un 11 Eylül 2014’te yürürlüğe girdiğini ve 30 Nisan 2014’e kadar olan borçları kapsadığını belirten Pabuccu, yapılandırma için son tarihin 31 Aralık 2014 tarihi olduğunu söyledi. Maliye Bakanlığı tarafından son başvuru ve son ödeme tarihlerinin 1 ay uzatıldığını hatırlatan Pabuccu, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarına olan borçlar için vatandaşların, başvurularını son tarih olan 31 Aralık’a kadar yapabileceğini aktardı. Ordu genelinde Vergi Daireleri ve Mal Müdürlüklerine borç yapılandırması için şuana kadar 25 bin 874 mükellefin dilekçe ile başvurduğunu ifade eden Pabuccu, bu mükellef dilekçelerinin tamamına işlem yapıldığını ve 187 milyon 183 bin TL borcun yapılandırıldığını vurguladı.

"VATANDAŞ DUYARLI OLMALI"

Vergi Dairelerine ve Mal Müdürlüklerine borcu olanlara değinen Defterdar Vekili Pabuccu, "Borcu olup da bu güne kadar yapılandırmaya başvurmayan yükümlülerin, biran önce başvurularını yaparak borçlarını yapılandırmaları gerekiyor. Mükellefler borç yapılandırması için ’1189’a kısa mesaj atarak borçlarını öğrenip gerekli başvurularını yapabilir. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Son tarih 31 Aralık Çarşamba günü sone eriyor. İlk ödemeler ise 2 Şubat tarihinde başlıyor" dedi.