Ordu Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Kaya, borcu olan 35 esnafın 180 bin TL faiz borcunu sildiklerini söyledi.

Ordu Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne borcu olan vatandaşlar, Torba Yasa’dan faydalanıp, borçlarının faizini sildirerek, taksitlendirdi. Ordu’nun Altınordu ilçesinde Esnaf ve Kefalet Kooperatifi’ne bağlı 35 borçlu esnafın 180 bin TL faizi silinerek mevcut ana borçları ödenmek şartıyla taksitlendirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel, "Ordu Kooperatifi olarak 2000 yılından bu yana alacaklı olduğumuz borçlar ve bir çoğu icralık olan borçlar vardı. Son Torba Yasa ile birlikte borçlu olan esnafımız borçlarını yapılandırdı. Bunun sonucunda ödemesi çok zor olan 35 vatandaşımız bize başvurarak borçlarının faiz oranı olan yaklaşık 180 bin TL’si silinerek sadece ana borçlarının ödenmesi sağlandı. Ayrıca ödenecek olan ana borçlar ise taksitlendirildi. Bu durumu olumlu karşılayan esnafımız da ilk taksiti zamanında yatırdı" dedi.