Ordu’da Kamu Hastaneleri Birliği Eğitim Birimi tarafından birliğe bağlı tüm sağlık tesislerindeki eğitim hemşirelerinin katıldığı aylık değerlendirme toplantısı düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Eğitim Birimi Uzmanı Pınar Demir Kuran ve birim çalışanları tarafından eğitim hemşirelerinin sorunları dinlenerek çözüm yolları arandı.

Toplantıda, Birliğe bağlı sağlık tesislerinde eğitim planlanmasında ve uygulamasında yaşanan sorunlar, yıllık eğitim planları, diyaliz sertifikasyon programları, 2015 yılı Eğitim TSİM’e işlenmesi, stajyer öğrencilerin eğitim konuları ve eğitime katılım oranları gibi çeşitli konular masaya yatırıldı. Toplantıya katılan eğitim hemşireleri söz alarak uygulamada karşılaştıkları sorunları dile getirdiler. Çalışanların uygulamada karşılaştığı bu sorunların çözümüne yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

KURAN: "HASTANELERDEKİ HİZMET STANDARTLARI ARTIRILACAK"

Toplantıda bir konuşma yapan Eğitim Birimi Uzmanı Pınar Demir Kuran, hedeflerinin Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği sağlık tesislerinde görev yapan bütün personelin çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilen, bu iletişimi bir denge içinde yürütebilen ve etrafını etkileyebilen çalışanlardan oluşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Sağlıkta eğitim çalışmalarını sistematik hale getirdiklerini bildiren Uzman Pınar Demir Kuran,"Bu yeni dönemde sağlık sektörünün tüm paydaşları ile birlikte hastanelerimizde hizmet kalite standartlarının artırılması adına Genel Sekreterliğimiz, eğitim faaliyetlerini yoğun bir şekilde devam ettirecektir. Birliğimizce, bu etkileşim ortamlarını oluşturmak ve güncel veriler ışığında bilgi paylaşımını sağlamak amacıyla bu toplantıları düzenliyoruz" dedi.