Ordu’da fındık bakımında dikkat edilmesi gerekenler ve uygulanması gereken yöntemlerle ilgili "Fındık Yetiştiriciliği" konulu panel düzenlendi.

Altınordu Ziraat Odası’nda gerçekleşen panele CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu Vali Yardımcısı Fatih Görmüş, Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, akademisyenler, ziraat odası çalışanları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışanları ve çiftçiler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Ziraat Odası olarak bu tür panelleri her zaman yapacaklarını söyledi. Cörüt, katılım gösteren herkese teşekkür ederek, bilinçli çiftçiler yetiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Panelde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahat Sullivan, fındıkta meydana gelen kozalak akarı konusunda çiftçilere bilgiler verdi.

Fındıkta önemlilik arz eden bir diğer konu olan gübreleme yöntemleri hakkında Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Korkmaz, çiftçilere gübrelemenin önemini, faydalarını ve uygulama yöntemlerini anlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü adına sunum gerçekleştiren Ali Kemal Gür ise görsel efektler ile fındıkta yapılması gereken budama yöntemlerini çiftçilere aktardı. Fındıkta budamanın öneminin anlatan Gür, fındık ocaklarında az sayıda dal bırakılması ve ortasının kesinlikle açılması gerektiğini vurguladı.

Düzenlenen ’Fındık Yetiştiriciliği’ konulu panel plaket sunumunun ardından sona erdi.