Ordu’da Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini en iyi şekilde yerine getirebilmesi amacıyla il genelinde kurban satışı ve kesiminin yapılacağı yerlerdeki hazırlıklara devam ediyor.

Yenilenen kurban alım, satım ve kesim yerleriyle vatandaşa bu Kurban Bayramı’nda da hizmet verecek olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 8 ilçede 9 ayrı noktada bulunan kesim yerlerinde bayram süresince veterinerler kontrolünde kurban kesimi yapacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kurban alım ve satımının rahatlıkla yapılması ve kesim işlemlerinin kolayca gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. Yılmaz, “Bayram süresince Altınordu, Ünye, Fatsa, Aybastı, Gölköy, Akkuş, Kumru ve Çambaşı mezbahaları ile Altınordu Eskipazar Mahallesi’ndeki kurban satış yerine kurulacak mobil mezbahada ve açık kesim alanında kurban kesimi yapılacak. Kurbanlıklar, veteriner hekimlerin kontrolünde 10-15 dakikada kesilecek ve ardından vatandaşlara teslim edilecek. İlçe belediyeleri tarafından tespit edilen açık kurban kesim yerlerinde de vatandaşlar, kurbanlarını kesebilecek. Vatandaşlarımızın kurbanlarını, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin belirlediği yerler dışında kesmemesi gerekiyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesine ait mezbahalarda kesim yaptırmak isteyen vatandaşlar, mezbahalara başvurarak kesim için sıra numarası ve randevu alacak. Kesim için randevu alan vatandaşların kurbanlıkları, sırası geldiğinde 10-15 dakika içerisinde kesilip parçalanarak kendilerine teslim edilecek. Büyükşehir’e ait 9 kesim noktasında yapılacak kurban kesimlerinde, işlemlerin hızlı ve sağlıklı bir şekilde sorunsuzca yapılabilmesi için 9 veteriner hekim, 60 kesim ve temizlik personeli görev yapacak. Altınordu ilçesi Eskipazar Mahallesi’nde serbest kesim alanında vatandaşlar, kendi kurbanlarını da kesebilecek.