Türkiye Dağcılık Federasyonu 2014 yılı faaliyet programı içinde yer alan Sarıkamış Allahü Ekber şehitlerini anma 100. yıl zirve tırmanışı faaliyetine Ordulu dağcılar katıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 1998 yılından bu yana sürdürdüğü Allahü Ekber Dağı şehitleri anma tırmanış etkinliğine katılan ordu kafilesi 60 bini donarak olmak üzere 78 bin şehit verilen Allahü Ekber Dağı zirvesine ulaştılar. Türkiye’nin çeşitli illerinden 170 dağcının katılımıyla Sarıkamış ilçesi Sarıgün köyünden başlayan tırmanış hakkında bilgi veren Ordu İl Temsilcisi Özgür Yüksel, Yılmaz Seferoğlu, Muhammet Aytekin, Sibel Yılmaz, Mahmut Ali Yıldırım, Anıl Alp, Nurcan Güçlü’den oluşan 7 kişilik ekiple gerçekleştirdiklerini söyledi. 8 km’lik tırmanışla 2 bin 650 metreye hava kararırken ulaştıklarını belirten Yüksel, kurdukları kampta gece ısının -28 dereceye kadar düştüğünü belirtti.

Ertesi gün zorlu zirve tırmanışı ile Allahü Ekber dağının 3 bin 120 metrelik zirvesine ulaştıklarını belirten Yüksel, “Zirvede bir yandan Ağrı Dağı, Ermenistan toprakları diğer yandan Kaçkar Dağları ve Karadeniz gözlerimizin önündeydi. Zirvede fırtına ve soğuk havaya karşı 170 dağcı, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunduk ve dua ettik. 60 bin askerimizin tek kurşun sıkmadan şehit olduğu bu dağlarda anlatılan hikayeler ve yaşananlar bizlere duygulu anlar yaşattı. Şehitlerimizin yürüdükleri bu yollarda yürümek, onların çektikleri sıkıntıları bir nebze olsun çekmek Ordulu dağcılar adına bizleri inanılmaz derecede gururlandırdı” dedi.