Ordu İl Ticaret Müdürü ve İl Tüketici Heyeti Başkanı Üzeyir Keskin, Ordu’da yılın ilk 10 ayında, 49 bin 344 tüketicinin, Tüketici Hakem Heyeti’ne şikayette bulunduğunu, şikayetlerin yüzde 95’inin bankalarla ilgili olduğunu söyledi.

Ordu’da 2014 yılı Kasım ayı itibari ile 49 bin 344 tüketici, şikayette bulundu. İlçe bazında 30 bin 355 şikayet dilekçesi ile en çok başvuru Altınordu, Ünye ve Fatsa’dan geldi. Ordu’da, Ticaret İl Müdürlüğü’ne ve Tüketici Hakem Heyeti’ne ilçe bazında en çok şikayet 16 bin dilekçe ile Altınordu ilk sırada yer aldı. Altınordu’yu 10 bin 290 tüketici şikayeti ile Ünye izledi. Yılın ilk 10 ayında Fatsa’dan gelen şikayet sayısı ise 4 bin 65 olarak belirlendi. Ordu’nun diğer 17 ilçesinden Tüketici Hakem Heyetine gelen şikayet dilekçe sayısı ise 18 bin 969 oldu. Gelen şikayetlerin yüzde 50’si sonuçlanırken, açıklanan kararların büyük bir kısmı üretici lehine karara bağlandı.

"ŞİKAYETLERİN YÜZDE 95’İ BANKACILIK ALANINDA"

İl Ticaret Müdürü ve İl Tüketici Heyeti Başkanı Üzeyir Keskin, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 28 Mayıs 2014’te yürürlüğe girdiğini ve tüketicilere önemli haklar verdiğini belirtti. Şikayetlerin 2014 yılının ilk 10 ayında 49 bin 324’e ulaştığını vurgulayan Keskin, "Şikayetlerin yüzde 95’inin tüketicilerin kredi kullanımlarında bankalarca dosya masrafı, komisyon, istihbarat ücreti gibi adlar altında alınan paraların iadesine yönelik. Bankalardan sonrada en çok şikayet elektronik ve kapıdan yapılan mesafeli satışlar sonucu şikayette bulunuluyor. Baktığımızda sonuçlanan şikayetlerin yüzde 95’i tüketici lehine sonuçlandı" dedi.

Başvurulan şikayet dilekçelerine değinen Keskin, "Tüketici Hakem Heyetine talep çok fazla. Bir dilekçenin sonuçlanması normal şartlarda 6 ay sürerken, yoğunluk fazla olması durumunda 1 yılı bulmaktadır. Bazı ilçelerimizde talep az olduğu için şikayetler hemen sonuçlanmaktadır. Ama büyük ilçelerimizde talebin fazla oluşu, işleri yavaşlatmaktadır" diye konuştu.