Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni görevlendirmeler kapsamında 96 itfaiye eri, 40 saatlik temel eğitimlerini tamamlayarak görevlerine başladılar.

Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Altınordu, Ünye ve Fatsa İtfaiye Grup Amirliği Birimlerinde gerçekleştirilen eğitimlerde göreve başlayan itfaiye erlerine; İtfaiye mevzuatı ve Organizasyon Yapısı, Büyükşehir Belediye Mevzuatı, Yanma ve Yangın Bilgisi, Söndürme Maddeleri ve Kullanım Teknikleri, Kurtarma becerileri, Haberleşme Bilgisi, Olay yerindeki Tehlikeler, Ekip Çalışması, Araç Bilgisi, Yangından Korunma Yönetmeliği, Trafik Kazaları ve Müdahale Esasları, Bina Çökmeleri, Toprak Çökmeleri ve Müdahale Şekilleri, Tehlikeli Maddeleri Tanıma, İlk Yardım ve Baca Bilgisi gibi konularda eğitimler verildi.

TÜM İLÇELERE YETİŞMİŞ İTFAİYE ERİ

Eğitimin sonunda Müdahale Şube Müdürlüğüne bağlı 4 İtfaiye grup merkezine İtfaiye erlerinin dağıtımı yapıldı. Bunun dışında Denetim biriminde görevlendirilen mühendis, tekniker ve eğitmenden oluşan 9 personel AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğünde göreve başladı.