AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, 2014 yılı içerisinde Ordu’ya 315 branş, 47 sınıf öğretmeni olmak üzere 315 yeni öğretmen atandığını belirtti.

Ünal, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili bir açıklama yaptı. 2002-2014 yılları arasında Türkiye’de 457 bin 725 öğretmen ataması yapıldığını belirten Ünal, Ordu’da ise 2014 yılı Şubat ve Eylül döneminde 268 branş, 47 sınıf öğretmeni olmak üzere toplam 315 öğretmen atamasının yapıldığını söyledi.

Milletvekili Fatih Han Ünal, yayınladığı mesajda, öğretmenlerin tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, medeniyetin, sevginin ve barışın öncüleri, önder ve örnek insanları olduğuna dikkat çekti.

Ünal mesajında, “Öğretmenlerimize karşı ödenemeyecek bir manevi yükümlülük altında olduğumuzun bilincindeyiz. Bu düşünce içinde öğretmenlerimizin hak ettiği şartlara kavuşabilmesi amacıyla özlük haklarında ciddi iyileşmeler sağladık ve bu yolda elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanında fedakarca çalışarak bu kutsal görevi yerine getiren öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Hayatlarını kaybeden öğretmenlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.