Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kentsel dönüşüm kapsamında Altınordu ilçesine 700 dönümlük bir yeşil alan kazandırma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

TEMA Vakfı Ordu İl Temsilcisi Nilgün Gözükan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. TEMA heyetini makamında kabul eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yapılacak yeşil alan çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Boztepe’den bakıldığında bir beton denizini andıran Ordu şehrinde sadece stadyumun yeşil gözüktüğünü belirten Enver Yılmaz, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeşil alana ağırlık vereceklerini söyledi. Bu kapsamda Eski Sanayi Sitesi, otogar ve öğretmenler sitesi ile stadyum, kapalı spor salonu, Cumhuriyet otoparkı, Çarşamba pazarı, PTT binası, Altınordu Belediye binası, eski polis karakolunun olduğu binaların yıkılarak tamamıyla yeşil alan haline getirileceğini belirtti. Yılmaz, “Öğretmenler Sitesi, otogar ve eski sanayi sitesinin toplam alanı 250 dönüm, diğer saydığım alanların toplamı 450 dönüm. Şehir merkezine toplam 700 dönümlük bir yeşil alan kazandırma çalışmaları yapıyoruz. Buralara kesinlikle yapılaşmaya açmayacağız” dedi.

TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan da, TEMA’nın ilgi alanına giren ve Ordu’nun yararına olan tüm projelere destek olacaklarını söyledi.