Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, fındıkta 5 yıldır uygulanan ve 2015 yılı ödemelerinin ardından bitmesi beklenen Alan Bazlı Gelir Desteği uygulamasının 3 yıl daha uzatıldığını hatırlatarak, “Üreticilere yapılan destek sayesinde fındık kaliteli hale geldi” dedi.

Yıllardır Fiskobirlik, ardından Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), daha sonra da Alan Bazlı Gelir Desteği ile fındıkçı ve fındığın desteklendiğini hatırlatan Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Alan Bazlı Gelir Desteği’nin verilmeye başlamasıyla ilk yıllarda desteği alan üreticilerin geliri bahçeye yansıtmadığını ancak sonraki yıllarda yansıtmasıyla fındık kalitesinin arttığını söyledi.

“ ‘ALLAH DEVLETİME ZARAR VERMESİN’ DİYEN TEK BÖLGEDİR KARADENİZ”

Alan Bazlı Gelir Desteği’nin bitmesi halinde bölge insanının hüsrana uğrayacağını ifade eden Başkan Sarıkahraman, “Hükümetimiz ve Tarım Bakanlığımız bu işin üzerinde çok ciddi duruyor. Alan Bazlı Gelir Desteği’nin devam etmesi konusundaki çalışmalarımıza çok olumlu sinyaller aldık. Oluşturduğumuz bir heyet Ankara’ya gitti. Ankara’da Ünye Ziraat Odası Başkanlığı’nın da hazırlamış olduğu dosyayı ve bütün dosyaları hem bölge milletvekillerimize, ilgili bakanlarımıza hem de bağlı olduğumuz genel başkanımıza sunduk. Ünye bölgesini temsil eden başbakan yardımcımız var, bölge milletvekilimiz var. Nurettin Canikli Ticaret Bakanı oldu ki, bu kişiler fındık bahçesinde başak yaparak büyümüş insanlar. Fındıkçının derdini bilen insanlar. Özellikle ‘Allah devletime zarar vermesin’ diyen tek bölgedir Karadeniz. Köyünde ürettiğini dürüstçe gelir satar, vergisini de verir. Karadeniz Bölgesi insanlarına hükümetimizin şuan ki bakışı gayet sıcaktır. Bu sıcaklığın da devam edeceğini düşünüyoruz. Desteğin devam etmesi üreticiler için memnuniyet verici” diye konuştu.