Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Enver Yılmaz’ın yeni toplu ulaşım sistemi ve bazı yatırımlar ile ilgili yaptığı bilgilendirmenin ardından, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Başkan Yılmaz, geçtiğimiz hafta hizmete alınan yeni toplu ulaşım sistemiyle ilgili yaptığı açıklamada vatandaşların ulaşım kartlarını bir an önce tedarik etmelerini ifade ederek, “65 yaş ve üstü, 60-64 yaş, engelli ve öğrenci kartlarının dağıtımı için Hükümet Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası-2 ve Ordu Üniversitesinde seyahat kartları birimleri oluşturuldu. Altınordu ilçesi genelinde toplam 40 adet bayilikte ise kart satışları yapılıyor. İhtiyaç duyulduğu takdirde bayilikler verilmeye devam edilecek” dedi.

“12 Şubat itibarıyla 46 bin kişi kullandı”

Yeni ulaşım sisteminin kısa bir süre içerisinde daha sağlıklı bir yapıya kavuşacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “12 Şubat itibarıyla hizmet veren araç sayısı 145’e ulaştı. İlerleyen günlerde bu sayı toplam 177 olacak. 3 farklı tipte araç ile hizmet vermeye başlayan yeni topla ulaşım sistemini 12 Şubat tarihiyle birlikte toplam 46 bin kişi kullandı. Yeni toplu taşıma sisteminde faaliyete giren araçlar, engelli binişi ve ayakta yolcu taşımacılığına uygun olup, diğer Büyükşehirlerde olduğu gibi özel halk otobüsü statüsüne geçiş sağlandı” diye konuştu.