Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede alt yapı ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Son olarak Ulubey’de meydan düzenlemesine başlayan Büyükşehir, yeni projelerle değişimi her noktada gözler önüne seriyor.

Ulubey ilçe meydanıyla ilgili yeni bir proje hazırlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 8 bin m2’lik alanda çok amaçlı bir alanı halkın hizmetine sunacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekim ayı ortasında yapımına başlanan Ulubey Kent Parkı’nın 2015 yılbaşına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Yaklaşık maliyeti 983 bin lira olan proje tamamlandığında Ulubey kent merkezinin çehresi değişecek.

FONKSİYONLU BİR MEYDAN OLACAK

Projeyle birlikte; Mevcut araç güzergahlarındaki yol aksları korunurken, resmi törenlere ev sahipliği yapabilecek, milli duyguların vurgulandığı geniş tören alanı, ağaç altı oturma yerleri, yürüyüş alanı içinde Atatürk büstünün de yer aldığı Milli Egemenlik Parkı, çocuk oyun alanı, fitnes alanı ile halkın rahatlıkla dolaşıp vakit geçirebileceği bir kent parkı hayata geçiyor.

Ulubey Meydanında gerçekleştirilen yeni proje ile birlikte görsel bir değişim yaşanacağını belirten yetkililer, zeminin kaplamasında taban tuğlası, travarten, andezit ve küptaş kullanılacağını, çocuk oyun alanı ve fıtnes alanı zemininin kauçukla kaplanacağını belirttiler.