AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, AK Parti hükümetleri döneminde çıkarılan yasal düzenlemelerle engelli bireylerin eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya kadar imkanlar sağlandığını belirterek, “Engelli vatandaşlarımız açısından hayatı daha yaşanılır kılma azim ve gayretindeyiz” dedi.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, 07.07.2005 tarihinde çıkarılan Engelliler Kanunu ile Cumhuriyet tarihinde ilk kez gerçekleştirilen bir reform ile engelli bireylere toplumda hak ettiği değeri ve desteği verdiklerini söyledi. Engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının önü açıldığını kaydeden Ünal, şu açıklamalarda bulundu:

“Engelli maaşlarına her ikisi de engelli olan eşlerin her birine aile bireylerini de kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Evde bakım ücreti ve hizmetlerini karşılamak için ayrılan bütçe hükümetimiz tarafından 83 kat arttırılmıştır.450 bin vatandaşımız için 3.3 milyon Türk lirası ödeme yapılmıştır. İlk kez 18 yaşın altında engelli çocuklar maaşa bağlanmıştır. Yine uygulamaya geçirilen bir düzenleme ile engellilerimize evlerinde bakılmaları halinde aylık 770 TL, özel bakım merkezlerinde bakılmaları halinde ise aylık Bin 600 TL ödenmeye başlanmıştır. İlimizde 2014 yılı içerisinde 6 bin 254 engelli vatandaşımıza yaklaşık 5 milyon TL ödeme yapılmıştır. Kamuya açık alanların engellilerin erişimine ulaşması için çalışmalar yaptık. En yakın sürede de bütün toplu taşıma araçların ücretsiz olması için gayret gösteriyoruz. Engelli istihdamı ile ilgili çalışma yürüttük ve kanunu bu kapsamda değiştirdik ve ilk defa EKPS Sınavı yaptık. 34 bin 88 engelli kardeşimiz memur olarak çalışıyor.”

Parti teşkilatlanma yapısında ayrıca ÖKM (Özürlü Koordinasyon Merkezi) kurduklarını hatırlatan Ünal, “Partimiz; bu anlayış doğrultusunda engelli vatandaşlarımıza da hayatı daha yaşanılır kılma azim ve gayretindedir. İnsana hizmeti her şeyin üzerinde gören partimiz, engellilerimizin sorunlarına çözüm üretilmesi konusunda, gayret ve hassasiyet gösteren kurum ve kuruluşlara sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlarımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, onlara her zaman destek olan ailelerine selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.