Yapımına 2012 yılında başlanan ve 15 Aralık tarihinde hizmete girecek olan Ünye Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin gerek yer üstü gerek yer altı zemin açısından gerekli tüm izinlerin ve uygunluğunun Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından onaylandığı açıklandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından terminale, 80 adet bank, 70 adet çöp toplar, temizlik robotları, peron numaraları, iç mobilya dekorasyonu, otomatik kapılar, havalandırma sistemi, çevre düzenlemesi, peyzaj çalışmaları ve iç dış geniş çaplı temizlik yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tüm bu çalışmaların yaklaşık maliyetinin ise 400 bin TL olduğunu belirtildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından terminalde bulunan 18 adet bilet satış ofisi, kafeterya ve diğer sosyal hizmet alanlarının ihalesinin yapıldığını belirten yetkililer, “Terminalin, güvenlik, temizlik ve diğer tüm işleri Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından terminalde engelli vatandaşlar için araçlarını park edebilecekleri özel bir otopark yapıldı. Bunun yanı sıra engelli vatandaşlara otogara girişte özel indirim uygulanacak” bilgisini verdiler. Bu arada Ünye Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından gerekli tüm izinlerin ve uygunluğunun bakanlık tarafından onaylandığı belirtildi. Otogarın Karadeniz Bölgesi’nde Bakanlık tarafından uygunluk belgesi alan ilk otogar olduğu kaydedildi.

Terminalin hizmete girmesinin ardından Trabzon-Ordu istikametinden ve Samsun istikametinden gelen şehirlerarası (31 koltuk ve altı hariç) otobüslerin 15 Aralık tarihinden itibaren Ünye Şehir Merkezine girmeden çevre yolunu kullanmalarının sağlanması için Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) yetki verildi. Bu yetki kapsamında şehirlerarası otobüsler Ünye içerisine giremeyecek. Bu sayede Ünye Devlet Sahil Yolu rahatlayacak. Otobüsler şehir içine girmeden direkt olarak çevre yolundan gidiş-gelişlerini sağlayacaklar.