Ordu İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Ordu Sosyal Gelişim Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları 3 İdeal İnsan Son Peygamber’in Hayatı” konulu kitap okuma yarışmasını tanıtım ve bilgilendirme amacıyla Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette, Ordu İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Selim Akçay, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu, kulübün faaliyetleri hakkında bilgi vererek, 13 Aralık 2014 tarihinde 250 gencin katılımıyla bilek güreşi yarışması yapıldığını ve kategorilerinde 1. olan 13 gencin 26 Aralık 2014 tarihinde Ankara Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’na gideceğini anlatarak Ufka Yolculuk ismi ile kültür yarışmaları yapıldığını belirtti.

Ufka Yolculuk Kültür Yarışması Sorumlu Başkanı Mehmet Öztürk de, "Bu yıl İdeal İnsan Son Peygamber’in Hayatı konulu siyer yarışması yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyenlerin 31 Ocak 2015 tarihine kadar İnternet üzerinden kayıt(http://tr.ufkayolculuk.com/ ) üzerinden kayıt yapabilirler. Altınordu, Fatsa ve Ünye merkez olmak üzere tüm ilçelerimizde yarışmaya katılım var. Şu ana kadar 1600 yarışmacı kayıt yaptırdı” dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, “Yapılan çalışmaları takdirle karşılıyorum. Özellikle gençlere yönelik bu tür spor ve kültürel çalışmaları önemsiyorum. İlimizin sosyokültürel yönden gelişimine katkı sağlayacak bu faaliyetlerin artarak devam etmesini arzu ediyoruz. İnsanlarımızın mutluluğu için, bu güzel şehrimizin gelişimi ve büyümesi için yaptığımız çalışmalar yanında milli ve manevi değerlerimiz ve kültürel gelişim için yapılanları en önemli çalışmalar olarak görüyorum. Yöneticiler olarak zaman zaman da niyetimizi kontrol etmeliyiz. Bulunduğumuz makamları Allah’ın rızasına uygun halka en iyi hizmet yerleri olarak görmeliyiz. Halka yaptığımız hizmetin Hakk’ın Rızasına uygunluğunu kontrol etmeliyiz” diye konuştu.

Ordu İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Önderi Nurettin Odabaş, Kulüp Başkanı Dr. Selim Akçay, Ordu Sosyal Gelişim Derneği Başkanı Hüsnü Ayar ve Ordu yarışma sorumlusu Mehmet Öztürk ziyarette hazır bulundu.