Ordu’nun Fatsa İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özgen, “Üreticiler emanete fındık vermediği müddetçe fındık fiyatları her zaman üreticiyi memnun eder ve yüksek seviyelerde olur" dedi.

Başkan Mehmet Özgen yaptığı açıklamada, “Üreticilerimiz, fındığı piyasaya indirme ve emanete bırakma konusunda daha duyarlı davranmış olsalar fındık fiyatları daha da yukarılarda olacaktır. Üreticinin en büyük engeli fındığını emanete vermesidir. Üreticiler emanete fındığını vermediği müddetçe fındık fiyatları her zaman üreticiyi memnun eder ve yüksek seviyelerde olur. Yaşanan don olayından sonra fındığın gerçek fiyatı piyasaya çıktı. Bizim fındığımızın hakkı hukuku bu rakamlardır. Biz üreticiler olarak tarzımız ağa tarzına dönüştüğü için evde mahsulümüze sahip çıkma gibi bir düşüncemiz yok. Malımızın değerini iyi bilmek gerekiyor. Ne kadar iyi fiyata satarsa üreticilerimiz için daha iyi olur. Fındık fiyatları 13-50 TL ile 14 TL arasında değişiyor” dedi.

“Yaşanabilecek don olaylarına karşı fındık üreticileri fındığını sigortalatsın” diyen Başkan Özgen, “Üreticinin yıl içerisinde mahsulünü sigortalatması gerekiyor. Tabi don ve başka hadiselerin yaşanması mümkündür. Bu tür afetlere karşı fındık üreticilerinin önlem almaları gerekiyor. Üreticiler mahsullerini sigortalatsınlar” ifadelerini kullandı.