Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıldönümü, tüm ülkemizde olduğu gibi Osmaniye’de de törenle kutlandı.

Devlet Bahçeli Meydanı’nda düzenlenen tören Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şefik Atak, Belediye Başkanı Kadir Kara’nın tören birlikleri ve halkın bayramını kutlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir öğrenci tarafından şiir okundu. Günün mana ve önemine binaen konuşma yapan Vali Kerem Al, şunları söyledi: “Ülkemiz için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet’in 91. Kuruluş Yıldönümü töreninde sizleri en içten duygularla selamlıyorum. Milletler tarih sahnesinde savaşlar kazanır, savaşlar kaybederler. Ancak milletler için asıl belirleyici olan savaşların kendisi değil, savaştan sonra ortaya konulan irade, zamanı anlayabilme ve değişebilme yeteneğidir. Bu açıdan bakıldığında Cumhuriyet’in ilanı Kurtuluş Savaşımız kadar kıymetlidir. Değerli vatandaşlarım; Hiç şüphe yok ki, ecdadımızın büyük bedeller ödeyerek kurdukları bu Cumhuriyetin anlamlı olabilmesi, ancak ve daha çok demokrasi ile mümkündür. Bunu sağlamanın yolu ise; çoğulculuğu esas alan, katılımcı, insan onurunu diğer tüm değerlerin önünde tutan, hukukun üstünlüğü temeline oturan, dinsel ve etnik önyargılardan ve baskılardan arındırılmış, değişime açık, toplumun değerleriyle bütünleşmiş bir devlet anlayışının Ülkemizde egemen kılınmasıdır. Özgüvene sahip güçlü bir devlet olma idealinin temel gereği budur."

Konuşmaların ardından Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisin ardından düzenlenen tören geçişi ile program sona erdi.

Bu arada Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşananmaden faciası nedeniyle kutlama töreni programında yer alan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi ile Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibinin gösterileri yapılmadı. Ayrıca akşam yapılacak olan 29 Ekim Resepsiyonu da iptal edildi.