Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İç Güvenlik Reformu ve özgürlüklerin korunmasıyla ilgili hazırladığımız pakette ve daha önceki çalışmalarda şu konuyu açıkça vurguladık; uyuşturucu tacirleri bizim için en zararlı terörist ayarındadır ve terör muamelesi göreceklerdir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, ATO Congresium’da düzenlenen "1. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası"na katıldı. Başbakan Davutoğlu, "Çocukları korurken bu sorunu bir sektör, bir rant alanı haline dönüştürmüş olanlara karşıda en kararlı mücadeleyi sürdürmek durumundayız. ’İç Güvenlik ve Özgürlüklerin Korunması’ ile ilgili hazırlana pakete vurguladık. Uyuşturucu tacirleri bizim için en zararlı teröristlerdir ve terör muamelesi göreceklerdir" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, "Son iki, üç ay içinde çalışmalara hız verdik ve önümüzdeki haftadan itibaren narkotimler devreye girecek. 11 ilde başlamak üzere aralarında hem asayiş, güvenlik unsurlarımızın hem de psikologlarımızın olduğu narkotimler inşallah alanda mücadele bağlamında önemli bir misyon üstlenecekler" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Uyuşturucuyla Mücadele Şurası, en geç 3 senede bir toplanacak. Bir şura izleme komitesi planlıyoruz. Şura 3 yılda bir toplanır, güzel raporlar ortaya koyar ama bu raporlar eğer hayata geçirilemezse netice alınamaz. Bu da yılda bir kez bendenizin başkanlığımda toplanarak şurada alınan kararların uygulanma seyrini, performansını değerlendirecek" diye konuştu.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda koruyucu tedbirlerin en önemli odağını okul merkezli çalışmaların oluşturduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Çocukları korurken bu sorunu bir sektör, bir rant alanı haline dönüştürmüş olanlara karşıda en kararlı mücadeleyi sürdürmek durumundayız. ’İç Güvenlik ve Özgürlüklerin Korunması’ ile ilgili hazırlanan pakette vurguladık. Uyuşturucu tacirleri bizim için en zararlı teröristlerdir ve terör muamelesi göreceklerdir" ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucu ile mücadele danışma hattı kuruyoruz 24 saat çalışacak" diyen Davutoğlu, "Uyuşturucu sorunu ile karşı karşıya kalan her bir vatandaşımızla ilgilenmeye kararlıyız. Bu çerçevede narko timler önem taşıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren narkotimler devreye girecek, 11 ilde başlamak üzere narkotimler alanda mücadelede önemli bir görev üstlenecekler. Kurumlarımızda kapasiteyi artırıyoruz. 30 Yatak kapasiteli merkezimizde 763 yatak kapasitemiz var, bunları daha da artırmaya kararlıyız. 2017’ye kadar da 20 merkezimiz daha açılacak. Bakanlar Kurulundaki toplantıda ve Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız geniş istişarede yeni bir yapıya ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Yapısal bir reforma da ihtiyaç var. Bu çerçevede tam bir organik ilişki içinde altı aşamalı yeni bir çerçeve planlıyoruz" açıklamasında bulundu.