Erciyes Üniversitesi Mehmet Bayraktar İlahiyat Fakültesi binalarının onarım ve restorasyon açılış törenine katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bugün din alimlerinin çok iyi bir şekilde yetişmeleri en büyük önceliklerimizden biridir” dedi.

Erciyes Üniversitesinde düzenlenen açılış törenine; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, öğrenciler, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı. Açılış töreninde konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bugün İlahiyat Fakültesinin yenilemenin vesilesiyle bu toplantıda bulunuyoruz. Kayseri hem pozitif ilimlerde hem de dini ilimlerde tarihi olan bir il. Son yıllarda bu daha çok biliniyor. Erciyes Üniversitesi 35 yıl önce kuruldu. Erciyes Üniversitesi’nin temeli atıldığında lise öğrencisiydim. Erciyes Üniversitesi artık dünyada kendini kanıtlamış değerli bir üniversitemiz oldu. Bundan dolayı hep gurur duydum. Erciyes Üniversitemizin bu hale gelmesinde bir yanda devletimizin diğer yandan Kayserili hayırseverlerimizin katkısı oldu. Bu binanın yapılmasında emeği geçen hayırseverimize emeğinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gül ayrıca, “Bugün birçok değerli hocalarımızın, saygı duyulan birçok din alimlerinin Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü’nde eğitim gördüğünü biliriz. Bütün ilimlerde fakültelerde yarışmak önemlidir. Bugün din alimlerinin çok iyi yetişmeleri çok büyük önceliklerimizden biridir. O yüzden sadece mezun vermeyeceksiniz. Mezun verdiğiniz öğrenciler aynı zamanda herkesin dikkatle dinlediği insanlar olacaktır. Dolayısıyla sorumluluğunuz büyüktür” şeklinde konuştu.