KAYSERİ (AA) - Onbirinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, koalisyon görüşmelerine ilişkin, "Diyalog, uzlaşma, görüşme ortamı Türkiye için her zaman iyidir. Bölgede birçok gerginlik varken Türkiye'nin istikrarı, güçlü ve huzurlu olması, hem siyasi hem ekonomik bakımdan kaçınılmaz bir ihtiyaç" dedi.

Gül, özel uçakla geldiği Kayseri'deki Erkilet Havaalanı'nda bütün hemşehrilerinin Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anne ve babasının, aile büyüklerinin, yakınlarının hepsinin Kayseri'de olduğunu belirten Gül, "Bayramda onları da ziyaret etmek için bugün buradayım. Ayrıca bu vesileyle bütün arkadaşlarımın da bayramını tebrik ediyorum. Cenabı Allah hepimizi senesine eriştirsin. Memleketimizin, bütün İslam aleminin, bütün insanlığın geleceğini iyilikle dolu etsin. Bugünlerde yapılacak en iyi temenni ve dua herhalde bu. Memleketimiz için inanıyorum ki hep güzel günler gelecektir" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Koalisyon çalışmalarını nasıl görüyorsunuz?" yönündeki sorusu üzerine Gül, seçim neticeleri ortaya çıktıktan sonra partilerin genel başkanlarının görüşmeye başladığını, bu durumun iyi bir gelişme olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Diyalog, uzlaşma, görüşme ortamı Türkiye için her zaman iyidir. Bölgede birçok gerginlik varken Türkiye'nin istikrarı, güçlü ve huzurlu olması, hem siyasi hem ekonomik bakımdan kaçınılmaz bir ihtiyaç. Eminim ki herkes bunun sorumluluğu içinde hareket ederek nihayette milli iradenin de ortaya koyduğu çerçevede gerekli çalışmayı yapacaktır. Zaten yapıyorlar da. Ümit ederim ki başarıyla neticelenir."

"AK Parti'nin yeni kurmayı olarak isminizin geçiyor olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya da Abdullah Gül, şu karşılığı verdi:

"Arkadaşlar biliyorsunuz şuanda herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapıyor, yapmaya da çalışıyor. Dolayısıyla ben de bütün arkadaşlarımın başarılı olmasını arzu ediyorum. Başta Eski Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere hepsi yeni sorumluluklar aldılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de parti içinde de Türkiye'ye hizmet için ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır."