AFYONKARAHİSAR (AA) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik, 28 Şubat sürecinin asıl operasyon merkezinin dışarıda olduğunu belirterek, "28 Şubat’ın işbirlikçileri olduğu halde geçmişte dönemin mağduru olduğu edebiyatını yapanları da unutmadık" dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası Başkanı Abdullah Çelik, 28 Şubat'ın 19'uncu yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 20. yüzyıl boyunca, milli iradenin darbelerle hükümsüzleştirilerek, darbe anayasalarıyla vesayet altına alınmaya çalışıldığı dönemlere tanıklık ettiğini belirtti.

Bu dönemin, bir darbeler ve muhtıralar tarihi olarak ele alınabileceği gibi, milli iradenin varlık mücadelesi olarak da ele alınabileceğini dile getiren Çelik şunları kaydetti:

"Milletin tekrar kendini gösterdiği ya da buna uygun belirtileri ortaya koyduğu dönemlerde, 1971'de, 1980'de ve 28 Şubat 1997'de olmak üzere hep darbeler ve muhtıralarla millet hizaya sokulmaya çalışılmıştır. 28 Şubat postmodern darbesi, oluşturduğu maddi ve manevi tahribat bakımından milletimizi onlarca yıl geriye götüren bir etki ortaya koymuştur. 28 Şubat karanlığında gerçekleştirilen yolsuzluklar, usulsüzlükler, hortumlamalarla milletin maddi varlığı tarumar edilerek ekonomik yönden tahribat yapılmıştır. Ancak asıl tahribat değerler üzerinde gerçekleştirilmiş, milletimizin bin yıllık medeniyet değerlerinden koparılması ve nesillerin köklerinden habersiz yetiştirilmesi için düşmanca tutum takınılmış, hak, hukuk, adalet gibi kavramların ayaklar altına alındığı uygulamalara imza atılmıştır. Üzerinden 19 yıl geçse de 28 Şubat’ı, 28 Şubatçıları ve 28 Şubat’ın işbirlikçileri olduğu halde geçmişte dönemin mağduru olduğu edebiyatını yapanları da unutmadık, unutturmayacağız. 28 Şubat’ı unutturmayacağız, unutulan zulüm tekrarlanır."