Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Elimizde bulunan 4.7 milyar avronun yeni tahsil edilmiş insanlarımıza katkı sağlayacak şekilde dağıtılması proje eğitiminden geçiyor. Bu kapsamda temsilcilikleri etkin kullanacağız”dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, bakanlığının Antalya Temsilciliğini açmak üzere kente geldi. Bakan Bozkır, açılıştan önce Antalya Valisi Muammer Türker’i makamında ziyaret etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun "Kamuda süslü plaketler tarzında hediyeler artık sona erecek. Bunun yerine bir ağaç dikimi tarzında bir şey olacak” açıklamasına uyuldu.

Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Bozkır’a, Vali Türker tarafından herhangi bir hediye verilmedi. Vali Türker, Bakan Bozkır’a, hediye yerine ağaç dikeceklerini söyledi.

Ziyarette konuşan Bakan Bozkır, AB projelerinin sadece Ankara’dan değil bölge açısından da bir merkezi olmasının önemli olduğunu söyledi.

AB Bakanlığının Antalya’da bir temsilciliğinin açılmasına önem verdiğini kaydeden Bakan Bozkır, “Bu mekanı bize sağlayan Vali Türker’e teşekkür ediyoruz. Sadece Antalya için değil, bütün iller bakımından hem proje eğitimini yapacağız hem elimizde bulunan 4.7 milyar avronun yeni tahsil edilmiş insanlarımıza katkı sağlayacak şekilde dağıtılması proje eğitiminden geçiyor. Bu noktada temsilciliğimizi yoğun şekilde kullanacağız” dedi.

Vali Türker, Bakan Bozkır’ın Türkiye’nin AB noktasında ilerlemesinde önemli katkıları olduğunu dile getirdi.