11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorduğu soruları yanıtsız bırakıp, “Siz sormadınız, ben söyleyeyim” diyerek İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını değerlendirdi.

Abdullah Gül, cuma namazını Maslak’taki Orman Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan Fatih Ormanı Camii’nde kıldı. Gül’ün gelişi nedeniyle cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Camiye gelen vatandaşlar, üstleri arandıktan sonra içeri alındı. Cuma namazı sonrası vatandaşlarla görüşen Gül, daha sonra gazetecilerin yanına geldi. Bir basın mensubu Gül’e, dün izlediği Beşiktaş-Partizan maçına ilişkin değerlendirmesini sordu. Gül ise, “Burası caminin önü. Statta yaptık onu” diyerek yanıtsız bıraktı. Gül gazetecilerin, yeni yapılan cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili sorusunu da, “Başka soracağın bir şey var mı?” diyerek yanıtlamadı. Son olarak Abdullah Gül’e çözüm süreciyle ilgili bir soru soruldu. Ancak bu soruyu da yanıtsız bırakan Abdullah Gül, “Başka var mı soracağınız soru? Bir dakika ben hayret ettim. Siz gazetecisiniz, dünyada yer yerinden oynuyor. İsrail’in Kudüs’te bütün Müslümanların kutsal mekanlarına saldırıları. Zannettim ki bunlardan sorarsınız. Siz sormadınız, ben söyleyeyim” diyerek gazeteciler sormadan İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını değerlendirdi.

İsrail’in bu saldırılarının, yapılabilecek en akılsız ve en düşüncesiz bir iş olduğunu belirten Abdullah Gül, “Sadece Filistinlilere değil, sadece Araplara değil, bütün Müslümanlara hakaret, bütün Müslümanlara rencide etmek ve bütün Müslümanları kışkırtmaktan başka bir şey değil bu. Dolayısıyla önce şiddetle telin ediyorum. Şunu onlara hatırlatmak istiyorum; bu davranışlarıyla Ortadoğu’da Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerini nasıl baltaladıkları ve artık barıştan nasıl uzaklaşmaya kendilerinin öncelik ettiklerini bütün dünya görüyor. Bütün dünyada sözü geçen herkes de İsrail’in bu saldırganlığını ve pervasızlığını, zaten Ortadoğu ateş içerisindeyken ona adeta benzinle körükle gidercesine bu davranışlarını telin etmelerini ve durdurmalarını, bunun için herkesin elinden geleni gayreti göstermesi gerektiğini söylemek isterim” şeklinde konuştu.

Gül, açıklamalarının ardından camiden ayrıldı.