İSTANBUL (İHA) – 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜYAP Kitap Fuarı’nı ziyaret etti. Öğrencilerle bol bol selfie çektiren Gül, fuarın hafta içinde bu kadar kalabalık olacağını tahmin edemediğini söyleyerek, yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Beylikdüzü’ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol da Gül’e eşlik etti. Gül, daha sonra aynı camide tümörden hayatını kaybeden 3 çocuk annesi Ebru Aydoğdu Bahçivan’ın cenaze törenine katıldı. Aydoğdu’nun cenaze töreninin ardından Kumburgaz sahilinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açıldıktan sonra kaybolan 5 gençten biri olan Doğan Demir için de gıyabi cenaze namazı kılındı.

KİTAPLARI İNCELEYİP, ÖĞRENCİLERLE SELFIE ÇEKTİRDİ

Vatandaşların yoğun ilgisi arasında camiden ayrılan Abdullah Gül, daha sonra "Sinemamızın 100 Yılı" temasıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam eden 33. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’nı ziyaret etti. Fuarda öğrencilerden ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören Gül, fotoğraf ve selfie çektirmek isteyenleri de kırmadı. Yoğun ilginin arasında stantları gezen Gül, bazı kitapları inceleyerek, öğrencilerle sohbet etti. Gül, üniversitelerde, yurt dışı gezilerinde ve Meclis’te yaptığı konuşmalarda yer aldığı bazı kitapları da TÜYAP Kütüphanesi için imzaladı. Bazı yayınevleri de Gül’e çeşitli kitaplar hediye etti.

Gül, daha sonra 33. İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilen 24. Uluslar arası İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST’i ziyaret ederek, buradaki eserleri yakından inceledi.

“BU KADAR KALABALIK OLACAĞINI TAHMİN EDEMİYORDUM”

Abdullah Gül, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Fuara gösterilen ilginin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Gül, “Fuara gelirken hafta içi olmasına rağmen burasının bu kadar kalabalık olacağını tahmin etmiyordum. Bundan dolayı büyük bir memnuniyet duydum” dedi.

Kalabalıktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, "İstanbul’un bu kadar uzağında ama bu kadar kalabalık olması bana Türkiye’nin geleceğine olan ümidim her zaman çok güçlüydü ama bugün onu çok daha güçlü hale getirdi. Hele burada gördüğüm bu kalabalığın neredeyse yüzde 90’nın öğrenciler, talebeler, her yer yaşta insan var. Bütün bunların olması özellikle Türkiye’nin geleceğine olan güvenimi çok artırdı. Her çeşit, her türlü kitap burada var” diye konuştu.

Fuarın Avrupa’nın en önemli kitap fuarlarından birisi olduğunu söyleyen Gül, “Bu süre içerisinde içeriden ve dışarıdan çok değerli fikir adamlarının, sanatçıların, diplomatların, onların davet edilerek konuşmalar yaptığını da izledim. Bunların arasında tanıdığım çok önemli kişiler var. Çok memnun oldum" ifadelerini kullandı.