Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP’nin kapatılacağı iddialarına ilişkin, “AK Parti olarak siyasi partilerin kapatılmasına ilke olarak karşıyız. Türkiye’de dünyada en çok siyasi parti kapatan ülkelerin başında gelmektedir. Adeta siyasi parti mezarlığı olmuştur. Siyasi partilerin kapatılması devrinin de kapandığını düşünüyorum” dedi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Kızılay arasında “Cezaevlerinde veya çocuk eğitimevlerinde kalan maddi durumu yetersiz çocuklara yardım” protokolü imzalandı. İmza törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Bozdağ, "HDP’nin İmralı ziyareti ile ilgili bir başvurusu var mı?" sorusuna “Bize yapılmış bir başvuru yok” cevabını verdi.

"HDP’nin kapatılacağına dair ortaya çıkan iddialar var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Bakan Bozdağ, “AK Parti olarak siyasi partilerin kapatılmasına ilke olarak karşıyız. Türkiye’de dünyada en çok siyasi parti kapatan ülkelerin başında gelmektedir. Adeta siyasi parti mezarlığı olmuştur. Siyasi partilerin kapatılması devrinin de kapandığını düşünüyorum. Bundan sonra Türkiye’de siyasi partilerin kapatılmasının gündeme gelebileceğine pek ihtimal vermiyorum. Buradan şunu söylemek lazım, istismar etmeden siyaseti anayasa ve yasaların çerçevesi içerisinde yapmak herkese fayda sağlayacaktır. HDP ortaya koyduğu siyaset anlayışı barışçı bir dil ortaya koyan bir anlayış olmadığını maalesef son dönemde gördük. Kobani olayları bahane edilerek ortaya konulan gösteriler gerekse başka türlü eylemlerde şiddet dili maalesef burada var. Aklın dilini, gönlün dilini, sağduyunun dilini siyasetin dili haline getirmek lazım. HDP’de şiddet değil benim fikrim var demesi lazım. Benim molotof ihtiyacım yok, benim aklım var demesi lazım. Benim terörün desteğine ihtiyacım yok, benim projem var demesi lazım” şeklinde cevapladı.