Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Onursal Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Devlet Bahçeli’ye dağılan parçaları bir araya toplaması çağrısında bulundu.

Yılmaz, birleşme çağrısında bulunarak, “Bu parçalar birleşmek zorunda. Aksi takdirde yeni bir yenilgi ile aynı tas aynı hamam devam eder. Türkiye ekonomik ve sosyal problemler açısından zor bir zamandan geçmektedir. Ülkede yatırım adına hiçbir şey yapılmamakta sadece milletten toplanan vergiler ve borçlanma ile bütçeler yapılmaktadır. Bu durumda insanlarımızı her geçen gün daha da yoksullaştırmaktadır” diye konuştu.

“Her yeni vergiler, halkın daha da fakirleşmesi ve köle gibi çalışarak hantal kamuoyu yapısını idame etmesi anlamına geliyor” diyen Yılmaz, şunları söyledi: “Toplanan vergiler üretim alanlarına yönelmiyor. Böylece sürekli artan vergilerle fakirleşmeye mecbur bir halk oluşturuyor öte yandan borca bağımlı bir dış politika icat ediyorsunuz. Bu özgür olmayan ekonomilerin kaderidir. Sayın Bahçeli bir merkezi kilitleyerek oranın yeni insanlara açılması ve iktidar hedefli büyümesini engellemektedir. Bu durum Türk milleti adına talihsizliktir. Bütün sağ seçmeni tarumar eden bir anlayışla siyaset üreten bir MHP üst yönetimi var. AK Parti’yi eleştirmek yerine dağılan milli iradeyi toparlamak Devlet Bahçeli’nin birincil görevi olmalıdır. Ancak bu sayede bir sinerji oluşabilir. Aksi durumda bir milletvekili bir oydur ve bu parçalı yapı özellikle MHP için birçok vekilin kaybı anlamına gelmektedir.”

Yılmaz, zaman zaman birlik çağrısı yapan Devlet Bahçeli’nin bu çağrıyı kime yaptığının belli olmadığını belirterek, “Çağrıdan ve tabanı aldatmadan öteye geçmeyen bu politik manevralar kendi tabanını da canından bezdirmiştir. Bu memleket batarsa herkes batar. Herkes bu enkazdan nasibini alır. Şu an gidişat çok açık ve net bir şekilde karamsarlık umutsuzluk ve çaresizlik sergileyen bir hal almıştır. Bunun nedeni de muhalefet yapısının bir türlü halkın teveccühüne mazhar olmayı beceremeyen sözde kalan ama asla yapılmayan değişim manevralarıdır” ifadelerini kullandı.

“ISRARLA BİRLEŞME DİYORUM”

Kin ve nefretle millete hizmet ve siyaset yapılamayacağını vurgulayan Ahmet Reyiz Yılmaz, “Siyasette halka hizmet ana gayedir. Bu gaye için iktidar potansiyeli bir oy oranına ulaşmak için dürüst ve katkı verecek herkesle çalışırsınız ama herkesi sevmek zorunda değilsiniz. Nihayetinde siyaset amme hizmetidir. Bu nedenle siyaset özgürce fikirlerin söylenebildiği bir alan olmalıdır. Fikir zenginliğinden ancak bilge olmayan liderler korkar” şeklinde konuştu.